VEHBİ VAKKASOĞLU OKUR-YAZAR BULUŞMASI

Okur ve Yazar Bugün de Buluştu!

Türk edebiyat dünyasına eserleriyle önemli katkılar sağlayan yazarların ve okurların katılımı ile gerçekleştirilen “Okur-Yazar Buluşuyor” projesi kapsamında Vehbi Vakkasoğlu okurlarıyla buluşmasını bugün de sürdürdü.

Okur- Yazar Buluşuyor” projesi kapsamında eğitimci- yazar Vehbi Vakkasoğlu ile Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi ve Süha Erler Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla öğrencilerin kitap sevgisinin artırılması, okudukları kitabin yazarını yakından tanıması amacıyla okur-yazar buluşması etkinliği bugün de devam etti.

Öğrencilerle hoş bir sohbet havasında geçen söyleyişi de Vehbi Vakkasoğlu, öğrencilerin gelecekte hayatlarına yön vermelerine yönelik anlatımlarda bulunarak, bilinçli bir neslin oluşması için öneriler sundu.Vakkasoğlu, dört okulda gerçekleştirdiği programlarla ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

Kahramanmaraş’ta birçok programa şahit oldum, katıldım ama en heyecan duyduğum ve en faydalı gördüğüm programdan biri okullarda ki okur-yazar buluşmaları programıydı. Özellikle bu son dört okulda hakikaten heyecanım tavan yaptı diyebilirim. Bu açıdan gençleri geleceğe hazırlama projesi diyorum ben buna kısacası. Kültür Belediyeciliğinin çok canlı, çok çarpıcı bir örneğiydi, yolları gönülleri açık olsun, İnşallah devamı daha da genişleyerek sürsün” diyen Vakkasoğlu, Onikişubat Belediye Başkanı ve ekibine bu programı gerçekleştirmesi dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Söyleşiye katılan öğrenciler, Onikişubat Belediyesi’nin yapmış olduğu etkinlikten memnun kaldıklarını ve devamının da gelmesini sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, görüşlerini şu şekilde aktardılar:

Vehbi Vakkasoğlu bize önemli bilgilerini sundu, ilerde yapacaklarımızı, ne şekilde hayatımıza yön vereceğimizi, bizlere anlattı. Şu anda kimse, geçmişimizi, geleceğimizi çok fazla bilmiyor. Bildiğimize göre tarihle ilgilenen gençler çok fazla yok. Vehbi Vakkasoğlu da bizi bu yönde bilgilendirdi. Daha fazla neler yapabiliriz onları söyledi. Belediyemizin Okur-Yazar Projesinden biz çok memnun kaldık. Bize kattığı şeyler çok fazla, umarım tekrardan bu program gerçekleşir, başka tarihçileri de, Vehbi Vakkasoğlu’nu da tekrardan bekleriz” sözleriyle faydalı bir söyleşi havasının gerçekleştiğini dile getirdiler.

Sultan AVCI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir