Vali Akın’dan Afad Müdürlüğü’ne Ziyaret

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, kentin doğal afetlere karşı gerekli donanım ve altyapıya sahip olduğunu ifade etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret ederek brifing alan Vali Akın, olası bir afet durumunda alınacak tedbirler hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Akın, Kırşehir AFAD Müdürlüğünün afet olaylarına anında müdahale edecek ekipman ve teknik bilgiye sahip olduğunu belirtti.

Afet olaylarında bilinçli hareket ederek, soğukkanlı olunmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

“Kırşehir doğal afetlere karşı gerekli donanıma sahiptir. İl AFAD ekibimizde doğal afetlere disiplinli ve planlı şekilde müdahale edecek gerekli donanım ve altyapıdadır. Kurumun sahip olduğu araç ve gereçler son derece kaliteliyken, personelimiz de olaylara çabucak müdahale edecek nitelikte ve eğitimliler. Sivil savunmaya ilişkin hizmetlerin il genelinde etkin bir şekilde yerine getirilmesi için gerekli bütün tedbirlerin alınmasını, aynı zamanda olay sırasında ve sonrasında yapılacak çalışmaları yürüten kurum ve kuruluşların koordinasyonunun sağlanması konularında gereken bütün değerlendirmeleri her zaman yapıyoruz. Daha önce yapılmış çalışmaları da gözden geçireceğiz.”

İl AFAD Müdürü Metin Alpaslan ise kurumda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir