Turistleri Davul Zurna İle Karşıladılar

Terör örgütü PKK’ya yönelik başarılı operasyonların ardından sağlanan huzur sayesinde İstanbul’dan Mardin’in Nusaybin ilçesine turist kafilesi geldi 45 kişilik turist kafilesi, ESO Başkanı Özel ve esnaf tarafından davul zurnayla karşılandı.

Güvenlik güçlerince terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başarılı operasyonların ardından huzurun hâkim olduğu Mardin’in Nusaybin ilçesinde turizmde de canlanma yaşanıyor.

Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESO) Başkanı Ömer Özel ve turizmcilerin çalışmalarıyla ilçeye turların gelmesi sağlanıyor.

Tur şirketleriyle yapılan görüşmeler sonrası İstanbul’dan gelen 45 kişilik turist kafilesi, ilçe merkezinde ESO Başkanı Özel ve esnaf tarafından davul zurnayla karşılandı.

Özel, geçen hafta Çanakkale’den ilk turist kafilesinin ilçeye geldiğini anımsatarak, “Bizi kırmadan İstanbul’dan gelen misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Şu anda mutluluğumuzu ifade edemeyiz. Herkesin Nusaybin’de bir evi, bir kapısı var. Kalbimiz, gönlümüz her zaman gelen turistlere açıktır.” dedi.

Turist kafilesi içerisinde yer alan Özcan Benatmaca da davul zurnayla yapılan karşılamadan dolayı ilk etapta kısa bir şaşkınlık yaşadıklarını kaydetti.

Benatmaca, “Sağ olsun buranın yetkilileri bizleri davet ettiler. İstanbul’dan gelen ilk turuz. Doğu’da bazı şeylerin bittiğini, yeni bir çığır açıldığını hissediyoruz. Bundan sonra hep beraber kalkınırız inşallah.” diye konuştu.

 

Halil İbrahim DİNÇEL

Nova Medya Grup Yön. Kur. Bşk.

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir