TORBALI’DA ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİNE BÜYÜK İLGİ…

TORBALI’DA ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİNE BÜYÜK İLGİ…

Torbalı Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen çocuk oyunları şenliğine yüzlerce çocuk aileleriyle birlikte katıldı.

Belediye Başkanı Görmez “çocuklarımızı ekran başından oyun alanlarına yönlendirmeliyiz”

 

Torbalı Belediyesi tarafından çocukların hayal ve kurgu gücünü yükseltmek, sosyal  gelişimlerine katkıda bulunmak, amacıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğine yüzlerce çocuk aileleriyle birlikte katıldı.

Farklı okul ve alanlarda 21 Nisan tarihine kadar sürecek olan ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ nin ilk programı Ayrancılar’daki Şehit Ensari Ayanoğlu Ortaokulu’nda başladı. Ayrancılar bölgesindeki 9 ilköğretim okulundan 450 çocuğun takımlar halinde yarıştığı şenlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar bir zamanlar sokakların vazgeçilmezleri olan fakat zamanla unutulan; mendil kapmaca,halat çekme,çat çangır gibi oyunlarda hünerlerini sergilediler. Yarışmalarda ilk 3’e giren takımlar 21 Nisan’da Torbalı 7 Eylül Stadyumunda yapılacak final yarışmalarında boy gösterecek. Şenliğe eşi Arzu Görmez ile birlikte katılan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez çocukların sokakta daha uzun süre vakit geçirmeleri gerektiğini ifade ederek, “Teknolojik gelişmeler çocuklarımızı maalesef eve kapattı. Bilgisayar ve tablet başından kalkmayan,yaşıtlarıyla ve  çevresiyle ilişkisi zayıf ,arkadaşlarıyla oynamanın tadını bilmeyen bir nesil oluşuyor.Biz bu şenlik vasıtasıyla çocuklarımıza fiziksel aktiviteye dayalı sokak oyunlarının cazibesini aşılamaya çalışıyoruz.İnşallah ilkini düzenlediğimiz bu şenliği geleneksel hale getireceğiz” dedi.

TORBALI ÇOCUK DOSTU BİR İLÇE

Torbalı ’nın  yatırım programları, stratejik büyüme hedeflerinde önceliğin çocuk ve gençlere ait olduğunu belirten  Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  her mahalle, uygun görülen güvenli her alanda çocuk parkları, spor sahaları, oyun alanları, gençlik merkezi gibi kalıcı tesisler kuruyoruz. Kültür merkezimizde çocuklarımız için  yüzlerce kurs ve sosyal, kültürel, sanatsal etkinlik kursları düzenliyoruz.   Çocuklarımız için  yapılan her yatırımı büyük bir keyifle onaylıyor, takip ediyor sonuçlarını izliyorum” şeklinde konuştu.

Çocuk Oyunları Şenliği; 16 Nisan’da Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda, 17 Nisan’da Cengiz Topel İlköğretim Okulu’nda ve 18 Nisan’da Pamukyazı Tamsa Seramik İlköğretim Okulu’nda düzenlenecek. 21 Nisan’da 7 Eylül Stadyumu’nda ise  finali yapılacak

MUS AFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir