TORBALI ARTIK SAHİPSİZ DEĞİL

Torbalı’nın baştan sonra tekrar yenileceğini, onarılmadık, asfaltlanmadık tek karış yerin kalmayacağını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “gölge etmesinler başka ihsan istemem” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılından beri Torbalı’da devam eden, su ve kanalizasyon şebekelerini yeni çalışmalarının tamamlandığı Karşıyaka Mahallesinde  sıcak asfalt dökümüne başlandı. Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ Torbalı sahipsiz değildir, altyapı bitirilen, terk edilip gidilen, yarım bırakılan, tahrip edilen bir tek karış yer bırakmayacağız, ilçemizi baştan sona kadar yeniden onaracağız, yeniden ayağa kaldıracağız, yaşanılır hale getireceğiz” dedi.  Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, gerek makine parkı, gerekse personel ve malzeme bakımından bir sorunları olmadığını, sabırsızlıkla İZSU’nun hızlı biçimde çalışmalarını tamamlamasını beklediklerini kaydederek ” İZSU’nun kazıları neticesinde maalesef ilçemizde ciddi bir hasar oluştu. Torbalı gibi ticaret ve sosyal hayatın böylesine yoğun olduğu yaşam alanlarında  ilgili altyapı şirketleri bunu çok seri biçimde planlar, geceli gündüzlü çalışır ve profesyonel biçimde işi teslim ederler. İZSU bu konuda sınıfta kaldı. Torbalı’da iki yılı aşan plansız ,programsız bir şebeke yenileme çalışmasına mahkum edildik. Çok önemli bulduğumuz, değer verdiğimiz bu hizmet eziyete çevrildi. Ülkemizde yılları kapsayan bir su şebekesi yenileme işi örneği sanırım yoktur. Torbalı kuşkusuz sahipsiz değildir. Bunun böyle bilinmesinde fayda var. Öte yandan olumlu gelişmeler de var. İZSU’nun çalışmalarını tamamladığı bazı bölgeler var. Ekiplerimiz o bölgelere hızla müdahale ediyor, Sıcak asfalt dökülüyor, kavşaklar, kaldırımlar düzenleniyor, kilit parke taşları döşeniyor” şeklide konuştu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından Torbalı ‘da yapılan içme suyu, kanalizasyon şebekesi yenileme kazıları ilçedeki ticareti, sosyal hayatı ve ulaşımı olumsuz biçimde etkilemesi vatandaşların çok büyük tepkilerine eden oluyor. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü tarafından Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne gönderilen 30.11.2017 tarihli bir yazıda, ilçede 270 Km uzunluğunda su şebekesi yenileme çalışmasına başlandığı, kazı yapılan alanların yine yüklenici firmalarca onarılacağı belirtilerek, ilçe belediyesinin herhangi bir onarıma ya da müdahaleye yetkili olmadığı vurgulanıyor.

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir