TEK YÜREK BİR ÜLKE OLMUŞTUK

Van’da meydana gelen 23 Ekim 2011 Erciş ve 9 Kasım 2011 Van depreminde 644 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1.966 insanımız  yaralandı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o zaman da yine yanımızdaydı.

Cumhurbaşkanımız yeni acılar yaşanmasın diye ülke adına önemli çalışmalara imza attı.

Depremlerin ardından Van’da, TOKİ tarafından yaklaşık 30 bin konut yapıldı. Yeni yapılan binaların tamamı depreme dayanıklı olarak inşa edildi.

Tam anlamıyla deprem bilinçlenme çabasında olmalıyız. Deprem öncesinde, esnasında ve sonrasında nasıl davranacağımızı bilmeliyiz.

Deprem değil bina öldürür anlayışı çerçevesinde topyekun olarak bilinçlendirme çalışmalarına başlamalıyız.

Depremlerin ardından Türkiye Van için tek yürek olmuştu. Maddi ve manevi büyük bir seferberlik yapılmıştı. O dönemde olduğu gibi ülkemizin birlik ve beraberliği bugün de sapasağlam bir şekilde devam etmektedir.

Van depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum.

 

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir