Tasarım Yarışmasında Öğrencimizin Başarısı

İlbak Holding’in Base İstanbul sponsorluğunda organize ettiği ve 54 kişinin 105 eser ile katılım gösterdiği “Açık Havaya Dinamizm ve Renk Katan Özgür Tasarımlar” başlıklı yarışmaya “Doğanın Sesi” isimli açık alan seramik heykel çalışması ile katılan Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Canalp Sipahi, yarışmayı kazanan 9 kişiden biri oldu.

Canalp Sipahi’nin, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Yeşim Zümrüt danışmanlığında ve Seramik Tasarım – 1 dersi kapsamında yapmış olduğu “Doğanın Sesi” isimli açık alan seramik heykel çalışmasının görselleri ve videosu, Şubat ayı boyunca İstanbul’un merkezi alanlarındaki ekranlarda ve billboardlarda sergilenecek.

Canalp Sipahi, Terzioğlu Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünde sergilenen eserini şu ifadelerle anlatıyor: “Doğanın Sesi” kinetik dış mekân heykelinde, rüzgâr, heykelin besleyicisi, heykel ise rüzgârın hayat buluşunun simgesidir. Doğayla savaşmayan, sömürmeyen, onun hakimi değil onunla bütün olma yolunda doğanın malzemesiyle, pişmiş toprakla şekillenen insan formundaki eser, tüm benliğiyle doğanın sesine kulak verir. Gövdesinde konumlanan mekanizma, rüzgâr ile hareket kazanır, doğa şarkısını söylemeye başlar, hayat gibi, bazen küçük bir yel ile kıpırdanırken şiddetli poyrazla yeniden ve yeniden şekillenir.”

Yarışmada kazanmış olduğu başarıdan dolayı öğrencimizi tebrik ederiz.

EBRU BEKEN DİNÇEL
NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI
YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir