Taçsız Kral’a vefa

Türk futbolunun efsanesi, İzmirli Metin Oktay’ın adı futbola başladığı topraklarda yaşatılıyor. Geleceğin ‘Taçsız Kralları’nın yetişmesi için Damlacık’taki futbol sahasını yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük bir vefa örneği sergileyerek Metin Oktay’ın yaşamından kesitlerin yer aldığı bir de anıt dikti.

Kentlilerin keyif alacağı, mutlu olacağı ve sevdikleriyle hoşça vakit geçireceği yeni yaşam alanları yaratan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihe mal olmuş önemli isimleri de yaşadıkları topraklarda anmaya devam ediyor.

Bir dönem İzmir futbolunun kalbinin attığı Eşrefpaşa’da genç yeteneklerin madeni olan Damlacık Sahası’nı yenileyen Büyükşehir Belediyesi, ayrıca bu alana ismi Damlacık semtiyle özdeşleşen “Taçsız Kral” Metin Oktay adına bir de anıt yerleştirdi. Damlacık Spor Kulübü’nde futbol kariyerine başlayan, ardından İzmirspor, Galatasaray ve Milli Takım’da sayısız başarılar elde eden Metin Oktay’ın yaşamından kesitler, 11 ayrı sütun üzerindeki plaketlere işlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk sporunun efsane isminin futbola başladığı, topa nasıl vurulması gerektiğini öğrendiği yerde kurduğu halı saha sayesinde ise yeni yeteneklerin yetişmesine imkan sağlayacak.

Damlacık’ta yetişti, Türkiye’nin gol kralı oldu

“Taçsız Kral” lakaplı Metin Oktay (1936-1991), futbol kariyerine 1952 yılında, İzmir’in yerel takımlarından Damlacıkspor’da başladı. 1953–1954 yılları arasında Yün Mensucat’ın altyapısında oynamasının ardından 1954–55 sezonu öncesinde İzmirspor’a transfer olarak profesyonel kariyerine adım attı. Buradaki tek sezonunda İzmir Profesyonel Ligi şampiyonluğu ve gol krallığı yaşadı. 1955’te Galatasaray ile anlaştı. Ligde attığı gollerle üç sezon üst üste gol kralı oldu. 1959’da kurulan Millî Lig’de de gol krallıkları yaşamaya devam etti ve ligin ilk üç sezonunda gol kralı unvanını korudu. Futbol kariyerinin ardından çeşitli kulüplerde teknik direktörlük yaptı. 13 Eylül 1991’de, Boğaziçi Köprüsü çıkışında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir