SEYHAN BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜ OLDU

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar göreve geldiği günden bu yana yaptığı sosyal hizmetler ile adından söz ettiriyor. Her yıl düzenli olarak ihtiyacı olan engelli bireylere elektrikli tekerlekli sandalye veren Başkan Zeydan Karalar bu yılda 150 engelli bireyi sevindirdi. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene ihtiyacı olan engelli bireylere elektrikli tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Teslim törenine engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

LÜTUF DEĞİL GÖREV YAPIYORUZ

Dağıtım töreninde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal belediyeciğin bir lütuf değil görev olduğunu söyledi. Başkan Zeydan Karalar,“Bugün engelli vatandaşlarımıza 150 akülü tekerlekli sandalye vereceğiz. Sizleri görünce duygulanıyorum ne kadar faydalı bir iş yaptığımızı da görmekten mutluluk duyuyorum. Sizin vergilerinizle kreş açıyoruz, halk kart dağıtıyoruz ve çok sayıda sosyal yardım yapıyoruz. Sosyal yardım lütuf değil görevdir” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL BELEDİYECİLİTE ÖNCÜ BELEDİYE

Sosyal Belediyecilikte öncü olan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar bir seferde 150 tekerlekli sendeliye veren tek belediye olduklarını söyledi. Başkan Karalar, “Türkiye’de tek seferde 150 adet akülü sandalye dağıtan tek belediye biziz. Bu dönem engelli vatandaşlarımıza 500 akülü tekerlekli sandalye verdik. Hedefimiz dönem sonuna kadar bin akülü tekerlekli sandalyedir. Sosyal hizmet kapsamında insana dokunan hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Adana’ya, Seyhan’a hizmetlerimiz devam edecek. Akülü araçları bayramdan önce dağıtmak istedik çünkü kardeşlerim; evladına, komşusuna bayramlaşmaya rahat rahat gitsin istedik” şeklinde konuştu.

HALK KART UYGULAMASI

Türkiye’de ilk olarak halk kart uygulamasının Seyhan Belediyesi tarafından yapıldığına dikkat çakan Başkan Zeydan karalar, 2 bin 220 aileye hark kar verdiklerini söyledi. Başkan Karalar, “Türkiye’de halk kart işini biz başlattık. Seyhan’da 2 bin aile halk kart yardımı alıyor. Biz sizleri seviyoruz biz de sizin içinizden çıktık sizi tanıyoruz, problemlerinizi biliyoruz ve Seyhan’daki kardeşlerimin nerde ne ihtiyacı varsa onu gidermeye çalışıyoruz. Halkı tanıyan, birlikte yaşayan, acısını, tatlısını paylaşan ve sokağını bilen insanlarız. Biz Seyhanlı kardeşlerimizle etle kemik olduk.  Belediyemizin imkânları doğrultusunda nerde, ne ihtiyacınız olursa yanınızdayız. Elimizdeki imkânları en iyi şekilde değerlendiren insanlarız. Ben burada olduğum sürece sosyal hizmetlerimiz devam edecek. Seyhan’ı güzelleştirmeye, dönüştürmeye ve engelleri aşmaya devam edeceğiz.” dedi.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir