Şanlıurfalılar dikkat! Hem canımız hem cebimiz yanacak

Bu yıl yaklaşık 30 milyon liraya ilçelerin yapacağı haşere ilaçlama işini asıl yetki sahibi olan Büyükşehir Belediyesi 15 milyon liraya ihaleyle bir firmaya verdi. Ancak ilçe belediyeleri ilaçlama hizmeti yerine her yıl olduğu gibi parayı istedi. Yani yine meclis üyelerinin kararıyla ilçe belediyelerinin vicdanına kaldık. Kimi adi ilaç kullanıp sinek yerine bizi zehirleyecek kimi ilaç diye kullandığı kimyasal madde sinekleri büyütüp besleyecek kimi de belki hiç ilaçlama yapmayacak.

Şanlıurfa’da büyükşehir statüsüne geçildiğinden bu yana bir türlü belediyeler arasında yetki sorunu rayına girmedi. Gerek büyükşehir gerekse de ilçe belediyeleri özellikle mağdur ve şikayetçi olan vatandaşı adeta birbirine paslarken arada yapılacak hizmetler de kaynayıp gidiyor. En büyük sıkıntı da muhatap bulunamaması… Büyükşehir statüsüne geçildiği 2014 yılından bu yana sineklerle mücadele amaçlı yapılan hizmetten vatandaş son derece şikayetçiydi. İlçe belediyeleri ise vatandaşın şikayetlerini, ya bitişik ilçenin yeterli ilaçlama yapmadığını gerekçe gösterip geçiştiriyor yada büyükşehir belediyesinin yapması gereken işi kendileri yaptığını belirterek lütufta bulunuyormuş gibi havalara giriyordu. Bu yıl büyükşehir tüm bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için yetkiyi ele aldı ve tüm ilçelerin ihalesini ortak yaptı.

 

15 MİLYONLUK KÂR SEVİNCİ KISA SÜRDÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 8 firmanın katıldığı açık ihale, 15 milyon 722 bin lira Expel İlaç Firması’nda kaldı. Belediye bu işten oldukça karlı çıktı ve kamunun yaklaşık 15 milyon lirası belediyenin kasasında kaldı. Ancak ilçe belediyeleri hem büyükşehir belediyesini rahat bırakmadı hem de AK Parti İl Başkanı’nı. İhaleyi iptal ettirip geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da paraların büyükşehir meclis kararıyla kendi ellerine geçmesini sağladılar. Şimdi büyükşehir belediyesinin kasasından 30 milyon liraya yakın bir paranın çıkması bekleniyor.

 

MEHMET CAFER ORTAYA ÇIKARDI

İhale süreci uzun bir süredir Ajans Urfa’nın yakın takibindeyken ilçelerin yaptığı paraları geri alma hamlesini ortaya çıkaran isim ise Mehmet Cafer… Saadet Partisi Eski Belediye Meclis Üyesi olan Mehmet Cafer, “Büyükşehir Belediye Başkanı ilçelerin ilaçlama yetkisini yeniden kendisi aldı ve ülkede en iyi ilaç markalarını şartnameye ekleterek ihaleyi yaptırdı. Çok uygun bir fiyat olan 15 milyon 722 bin lira ile 13 ilçenin ilaçlama işi başarıyla ihale edildi. Bu işin sadece 8,5 milyonluk işçiliği var. İhaleyi alan Expel İlaç 90 araç ile 100 ton ilaç kullanacak. Toplam 300 işçisini çalıştıracaktı bu işte. Ama Beytülmal hırsızları dediğim bazı ilçe belediye başkanları; AKP il başkanı ve büyükşehir belediye başkanına baskı yaparak, büyükşehir belediye meclisinden her ilçe ilaçlamasının kendilerince yapılması yönünde karar çıkartıp açık ihaleyi iptal ettirdiler.” dedi.

 

‘İNSANLAR ZEHİRLENDİ’

İlçe belediyelerinin yeniden ilaçlama yapmasının ne demek olduğunu anlatan Mehmet Cafer, şunları kaydetti: “Geçen yıl 22 milyon lira ilçe belediyelerine dağıtıldı. Bu yıl zamlarla 30 milyon lirayı bulması bekleniyor. Yani hem beytülmal olan halkın cebinden 15 milyon lira fazla çıkacak hem de iş sağlıksız yapılacak. Ucuz ve insan sağlığıyla oynanan ilaçlarla bu iş yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda gördük, insanlar hep zehirlendikleri için hastanelerin acillerine kaldırıldılar. Belki de bazı belediyeler o sahte ve ucuz ilaçları dahi kullanmayıp ilaçlama yapmayacak. Ben kamu adına, halk adına, vatandaş olarak bu işin takipçisi olacağım ve bu parayı onlara yedirmeyeceğim inşallah.”

NUR YILDIRIM

NOVA MEDYA GRUP

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir