SAHİPSİZ HAYVANLAR YALNIZ BIRAKILMIYOR

Sokak hayvanlarına sahip çıkılıyor

Meram’da sahipsiz hayvanlar yalnız bırakılmıyor

 

Meram Belediyesi, soğuk kış günlerinde sahipsiz sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor. İlçe genelinde oluşturulan beslenme odaklarına mama bırakılarak sahipsiz sokak hayvanlarının aç kalması önleniyor.

 

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü,  sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili olarak 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği ve İl Hayvan Koruma Kurulu Kararları gereği çalışmalarını yürütüyor. İlçe genelinde oluşturulan beslenme odaklarıyla sahipsiz sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek için çalışmalar sürdürülüyor. Özellikle soğuk kış günlerinde hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığı bilinirken, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri oluşturulan beslenme odaklarına kedi ve köpek mamaları yerleştiriyor.

 

Konuyla ilgili Veteriner İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Sahipsiz köpekler için 20 adet beslenme odağı, sahipsiz kediler için 23 adet beslenme odağı ile 5 parka ise kedi evi inşa edildi. Ekiplerimiz beslenme odaklarına ve kedi evlerine sürekli olarak mama ve su bırakmakta ve buraların bakımını yapmaktadır.  Bu anlamda 2017 yılında sahipsiz köpekler için ortalama 60 ton köpek maması, kediler için 8 ton kedi mamasının dağıtımı yapıldı.

Sahipsiz sokak hayvanları bulundukları yerden alınarak Geçici Hayvan Barınağı’na teslim edilmekte, teslim edilen hayvanlar orada rehabilite (tedavi, aşılama kısırlaştırma vb) işlemlerin ardından kulağına küpe takılarak alındığı ortama geri bırakılmaktadır.

Geçici Hayvan Bakımevi ilimizde Büyükşehir Belediyesine aittir. Belediyemiz de protokol çerçevesinde bu barınağı kullanmakta ve buranın işletilmesi ile ilgili giderlere dâhil olmaktadır. Bakımevi tahminen 2500 hayvan kapasitelidir. Belediyemizce 2017 yılında 1350 adet sahipsiz köpek

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETM KURULU BASKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir