PEDALLAR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İÇİN ÇEVRİLDİ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yıldönümü münasebetiyle Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen “10 Kasım Ataya Saygı Pedala Engel Yok Projesi” kapsamında görme engelli bireyler ve Mersin Bisikletliler Derneği üyesi bisikletçiler, Türkiye’de bir ilke imza atarak, 500 km boyunca pedal çevirdi ve Anıtkabir’e ulaşarak, Atalarının huzuruna çıktı.

Engelli bireylerin sosyal hayata katılımı için yoğun çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, destek verdiği son proje ile anlamlı bir etkinliğe daha imzasını attı. ‘10 Kasım Ataya Saygı Pedala Engel Yok’ projesine destek vererek, görme engelli bireylerin bisikletle Anıtkabir’e ulaşmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da Atalarının huzuruna çıkan engelli bireyleri yalnız bırakmadı.

Mersin Bisikletliler Derneği üyesi bisikletçiler ve 3 görme engelli birey, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 5 Kasım Pazar günü saat 10.00’da Mersin’den hareket etti ve 500 km pedal çevirerek, Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Gün ışığında günde 100 km pedal çeviren bisikletçiler, Mersin, Tarsus, Ulukışla, Aksaray, Şereflikoçhisar, Gölbaşı güzergâhını izleyerek, 10 Kasım günü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de andı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkarak, mozoleye çiçek bırakan engelli bireyler duygusal anlar yaşadı.

10 Kasım gibi anlamlı bir günde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de anan bisikletçilerin mutluluğu ve gururu yüzlerine yansırken, kendilerini destekleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler.

“Yağmura inat Atamızın huzuruna geldik”

10 Kasım’da Anıtkabir’de olmanın ve engel tanımadan Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkmanın kendilerine gurur verdiğini belirten görme engelli Fahrettin Sağdıç, “Bizi destekleyen, önemseyen kurumlarla buralara kadar gelmek gerçekten bizim için çok önemli. Önemli olan engelliler ya da engelsizler ayrımı değil. Önemli olan bazı şeyleri eşit yapabilmek, benimsiyor olabilmek ve bu bilinci insanla verebilmek. Ataya Saygı Pedala Engel Yok Projesi de bu ilkelerle şekillenen bir proje. O yüzden ben de buradayım. Bize destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Bisikletliler Derneği ve diğer kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Şu an hedefimize ulaştık ve çok mutluyuz” dedi.

Zorlu doğa şartlarında pes etmeden Anıtkabir’e gelebilmek için pedal çevirdiklerini ifade eden Mehmet Çalı, “Ataya Saygı, Pedala Engel Yok Projesi ile yola çıktık. Yağmura, rüzgâra inat yola çıktık ve Atamızın huzuruna geldik. Çok mutluyuz. Bizi destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“Sözün bittiği yerdeyiz”

Anıtkabir’de olmaktan dolayı son derece gururlu olduklarını söyleyen Raif Demir ise, “Aslında ne söyleyeceğimi çok bilemiyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Maddi ve manevi olarak yanımızda olan herkese çok teşekkür ederiz. Pedala engel yok. Atamıza saygımızı bu şekilde göstermek istedik. Çok mutluyuz. Bu süreçte yanımızda olan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye belirtti.

“Arkadaşlarımız gerçekten ‘pedala engel yok’ dedi”

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten ve desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Mersin Bisikletliler Derneği (MERBİSDER) Başkanı Süleyman Uygun, “10 Kasım Ataya Saygı Pedala Engel Yok. Projemizin adı buydu. Mersin’den yola çıktık ve 500 km pedal çevirerek, Anıtkabir’e ulaştık. Engelli arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. Arkadaşlarımız gerçekten ‘pedala engel yok’ dediler. Şu anda bizimle beraber Anıtkabir’deler. Bize bu projede destek olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanına ve Engelliler Dairesi Başkanlığı’na çok teşekkür ederiz” dedi.

 

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir