ÖTEKİ GÜNDEM KARAMANA GELİYOR

ÖTEKİ GÜNDEM KARAMAN’A GELİYOR

Haber Türk Televizyonu’nun sevilen tarih programı Öteki Gündem’in sunucusu Yazar Cansu Canan Özgen ve Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl Karaman’da program yapacak.

Karaman Belediyesi tarafından halka açık ve ücretsiz olan programda Yazar Cansu Canan Özgen ve Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl Orta Asya’dan günümüze Türklerin tarih serüveni ve tarihte Karamanoğulları konularını konuşacaklar.

Cansu Canan Özgen’in aralarında Karamanlı Tarihçi Yrd. Doç. Dr Ali Güler’inde bulunduğu, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. Feridun M. Emecen, Prof. Dr. Abdülkadir Özcan, Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci, Prof. Dr. Haşim Şahin, ve Emrah Safa Gürkan’ın oluşan ekiple birlikte çıkardığı “Metehan’dan Attila’ya, Fatih’ten Atatürk’e Türklerin Serüveni” adlı Ekim ayı içerisinde çıkardığı kitabı tarih severlerin dikkatini çekmişti.

Ülkemizde en çok izlenen Habertürk’ün Öteki Gündem programı sunucusu Cansu Canan Özgen ve efsane tarihçi Türk Tarihi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl bu cuma akşamı Karaman’da sevenleri ile buluşacak. Tarihin en kadim milletleri sıralansa hiç şüphe yok ki Türkler en ön safta yer alır. İzledikleri yollar, vardıkları coğrafyalar, söyledikleri şiirler, savaş stratejileri ve daha nice konularıyla Türk tarihinin kendine has birçok bilinmeyeni bu programda konuşulacak.

Canlı Canlı Soru Cevap

İzleyicilerin sorularına da canlı canlı cevap verilecek programa tüm Karaman halkı davet edildi. Kür Şad gerçekten yaşamış mıydı? Orhun Kitabeleri nasıl çözüldü? Attila’nın Avrupa tarihindeki yeri neydi? Cengiz Han Türk müydü? Karamanoğulları’nın tarih sahnesindeki yeri neydi? Cansu Canan Özgen soracak Prof. Dr. Ahmet Taşağıl anlatacak.

 

Program: 03 Kasım 2017 Cuma

Yer: Lütfi Elvan Fuar

ve Kongre Merkezi

(1. TOKİ Yanındaki yeni yapılan fuar merkezi)Saat: 20.00Katılım ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir.

SULTAN AVCI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir