OBEZİTE İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çağın hastalığı olarak bilinen obeziteye karşı yürüyüş etkinliği düzenledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Sütçü İmam Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile obeziteye dikkat çekmek için ‘Her Gün 10 Bin Adım’ sloganıyla düzenlenen yürüyüş etkinliği Binevler Kervan Pastanesi önünden başlayıp Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne kadar devam etti.

Obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla ‘Her Gün 10 Bin Adım’ sloganı ile düzenlenen yürüyüşe, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aliihsan Kabakcı, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonrası Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde bir teşekkür konuşması yapan Vali Vahdettin Özkan, obeziteye karşı yapılan bu etkinliğin her zaman devam etmesi gerektiğini ve özellikle de gençlerin yoğun ilgi göstermeleri gerektiğini ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Vali Özkan yaptığı açıklamada: “Sağlık bakanlığı zaten sağlıkla ilgili sıhhatle ilgili insanlarımızın beden ve ruh sağlığı ile ilgili Anadolu’nun dört bir yanında çok güzel hizmetleri vardı. Güzel bir altyapı oluşturuldu. İnsan kaynakları, hekimlerimiz, doktorlarımız, sağlık personellerimiz geçmişe göre 3 kat artmış durumda. Tıbbi teknolojik altyapı hizmeti en iyi şekilde bütün insanlarımıza götürülmeye çalışılıyor. Önceden büyükşehirlere gitmek durumunda kalan insanlarımız artık kendi mahallesinde, şehir hastaneleriyle büyük hastaneleriyle bütün uzman hekimlerimize müteşekkil hizmet alınmaktadır. Aynı şekilde bu altyapının dışında özellikle insanlarımızın hem yeme içmelerinde hem beden ve ruh sağlığının sağlanmasında yapılması gerekenleri önceleyen stratejik hedeflerimiz var. Bakanlığımızın bu konuda özellikle aktivitenin öncelemesi obezite ile mücadele insanlığı ilgilendiren bir konu. Dünya obezite ile mücadele ve özellikle bu aktivitelerle ilgili bir hassasiyet var. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir Belediyesi olarak obeziteye karşı harekete geçtiklerini ifade ederek tüm vatandaşların bu hizmetlerden faydalanmasını istedi. Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Her açıdan hem ülkelerin sağlığını hem ekonomisine çok büyük zarar vermektedir. Ülkenin verimini düşürmekte, çalışma performanslarını düşürmektedir. Tabi buna çok dikkat edilmesi lazım. Aslında bu çok önemli bir tehdittir. Obezite milletler, insanlar, ülkeler için artık makro tehdit haline gelmiş durumda. Bunun için bizde Kahramanmaraş’ta yoğun gayret ediyoruz. Özellikle yaz spor okullarıyla çocuklarımıza spor alışkanlıkları oluşturma gayreti içerisindeyiz. 10 binlerce çocuğumuza spor etkinliği kursu veriyoruz. Sırf spor alışkanlığı oluşsun diye salonlar açtık ve açmaya devam ediyoruz. Halı sahalar, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, yaparak hep beraberce hamt olsun insanları hareketlendirmeye ve obezite derdinden kurtulmaları için çalışıyoruz. Çünkü obeziteden sonra damar hastalıkları başta olmak üzere diyabet gibi birçok hastalık da peşinden gelmektedir.

Burada bir müjedeyi vermek istiyorum. Sayın valimizin başkanlığında Kahramanmaraş’ımızla hep beraberce tıp fakültesi sağlık müdürlüğü, büyükşehir belediyesi ortak bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayla mücadele ofisleri açacağız. Yerlerini belirledik ve şuan Tıp fakültemizde de bir yeni obeziteyle mücadele birimi de kuruldu. İnşallah yapacağımız bundan sonraki etkinliklerde önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Vatandaşlarımızın lütfen yakında ilan edeceğimiz bu çalışmalara katılmalarını bekliyoruz. Sadece spor etkinliği değil her türlü tıbbi destekte verilecek. Bunun psikolojisi başta olmak üzere nasıl mücadele edebileceği de anlatılacak. Kahramanmaraş bu konuda örnek olacağı inancındayım. Toplumumuzla beraber önemli bir belayı defedeceğimiz inancındayım. İnsanlar daha sağlıklı, huzurlu, mutlu olacak. Daha sağlıklı daha huzurlu daha mutlu bir Kahramanmaraş için buna ihtiyaç var. Katılan tüm vatandaşlarımıza en kalpten duygularımla teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül ise obezite ile mücadele konusunda yeni bir birim oluşturulduğunu insanların oradan randevu alarak muayene için gelebileceklerini söyledi.

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir