“Naaş-I Muhteremler” Diyarbakırlı Seyircisi İle Buluşacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki tiyatro sanatını geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 1. Şehir Tiyatroları Festivali’ne katılıyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen Naaş-ı Muhteremler isimli 2 perdelik komedi oyunu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Şehir Tiyatroları Festivali’nde Diyarbakırlı sanatseverler ile buluşacak.

Mersin, 1. Şehir Tiyatroları Festivali’nde… 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki tiyatro sanatını geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 1. Şehir Tiyatroları Festivali 28 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kentte sanatsal faaliyetlerin artırılması amacıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Şehir Tiyatroları Festivali tiyatro severler için perdelerini açacak. Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan ve geleneksel hale getirilmesi düşünülen 1. Şehir Tiyatroları Festivali 28 Mayıs’ta ‘Tiyatro Doğudan Yükseliyor’ sloganıyla başlıyor. Birçok tiyatro oyunun sergileneceği festivalde ayrıca oyunculuk, dans, drama ile Karagöz atölyeleri açılacak ve çeşitli söyleşiler düzenlenecek.

Naaş-ı Muhteremler ile seyirciyi bol sürpriz bekliyor

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından hazırlanan Naaş-ı Muhteremler adlı yetişkin oyunu Şehir Tiyatroları Festivali’nin 5. günü olan 1 Haziran’da saat 21.00’de sanatseverlerle buluşacak.

Tayfun Türkili tarafından kaleme alınan ve Güvenç Gümüş’ün yönetmenliğini yaptığı Naaş-ı Muhteremler oyunu, Güvenç Gümüş, Gülhatun Kutlay, Eda Etike, Eren Demirel, Seda Süzgan, Tolga Manyer, Hasan Süzgan, Ekrem Şenel, Özgür Ahmet Gönenler, Mahir Okdemir, Fatih Selçuk ve İskender Doğancili tarafından sahnelenecek Oyunun ışık ve ses sorumluluğunu Mustafa Cingiz üstlenirken, dekor sorumluluğunu da Mehmet Demir ve İskender Doğancili paylaşacak.

Topluma yıllarca hizmet etmiş, yurtdışında görev yapmış, kültür düzeyi yüksek, artık emekli olup mütevazı yuvasında sakin bir yaşam sürmekte olan eski Büyükelçi Rauf Bey ve eşi Muazzez Hanım’ın tek beklentileri çocuklarının ara sıra onları ziyaret etmeleridir. Beklenmedik gelişmeler olur ve bir gün içeri bond çantalı, fötr şapkalı, sırtına bıçak saplanmış bir adamın girmesi ve cesedin sırtındaki bıçağı ellediği için katil sanılacağı düşünen Rauf Bey, cesedi ne yapacağına bir türlü karar veremez. Olayların gelişimi içinde ceset sayısı beşe çıkar. Her şey içinden çıkılmaz bir duruma gelir ve sırada seyirciyi bekleyen bir sürü sürpriz vardır.

Festivalde birçok oyun sahnelenecek

 

1.Şehir Tiyatroları Festivali’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Beyaz’, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Naaş-ı Muhteremler’, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Seferi Ramazan Beyin Nafile Dünyası’, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Şahane Züğürtler’, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Komşu Köyün Delisi’, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Kamyon’, Tiyatro Pan’ın ‘Üreten Köy Müzikali’,  Doğaçlama A.Ş.’nin ‘Korsan DVD’, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Kafatası’, Çorum Tiyatro Tirat’ın ‘Napolyon’, Alanya Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Derya Gülü’ oyunları sahnelenecek.

28 Mayıs’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Beyaz’ oyunu ile başlayacak 1. Şehir Tiyatroları Festivali, Kültür ve Kongre Merkezi’nde 3 Haziran’da Alanya Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Derya Gülü’ oyunu ile tamamlanacak.

 

EBRU BEKEN

NOVA  MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir