MUSA ÖZTÜRK; ÇETE KİME DENİR BUNU EN İYİ SÖYLEYEN BİLİR

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk 18 Mayıs 2018 cuma günü gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısı sonrasında  yaşanan olaylar üzerine basın toplantısı düzenledi. Kozan Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya bölgede görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıya basın mensuplarının ramazanı aylarını kutlayarak başlayan Musa Öztürk konuşmasına şöyle devam etti;

Ben Mevlana ruhlu bir insanım memleketime gönül arzu etti ki hizmet için geleyim. Ömrümün kalan kısmını da karınca kararınca taş üstüne taş koyarsam en azından bu memlekete hayırlı birkaç evlat yetiştirilmesinde kılavuzluk yaparsam ne mutlu bana. Bu düşüncemden vazgeçmedim. Hoşgörüme, hizmetime devam edeceğim. Bizim konuşmalarımızdan sohbetlerimizden, yaşantımızdan, düşüncelerimizden istifade eden 100 kişiden 5 ine ulaşabilirsek ne mutlu bize. Kozana ne yaparız diye düşünürken bunları etap etap  planladık. Amacımız Kozanı muhasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Neler yapabiliriz konusunda önceliği doğalgaza vererek önümüze çıkan tüm engelleri aştık ve Kozana getirmeyi başardık. Söz konusu hizmetin biran evvel kozana gelmesi için protokol imzalamamız gerekti. Meclisimizde görüştük ve karara bağladık. Ayrıca Doğalgazın gelmesiyle birlikte belediyeye yüzde on kar kalacak. Bunun neyinden rahatsız oluyorlar dedi.

Başkan Öztürk istenmeyen ve tamamen spontane olarak gerçekleşen olay anında Ak partili ve MHP’li meclis üyeleri ile birlikte meclis toplantı salonunda bulunduğunu ifade ederek ” meclis toplantısı sonrası Ak partili ve MHP’li meclis üyelerimiz ile birlikte gündem maddesi ile ilgili olarak sohbet ediyorduk ve gürültüler üzerine dışarı çıktıklarını ifade eden Öztürk kalabalıktan dolayı aşağıya inme imkanı bulamadım dedi.  Elbette yaşanan hadise tasnif edilecek bir hadise değil. Lakin spontane geliştiğini ifade etmek isterim. Meclis üyesinin söz atması ile başlayan hadiseler istenmeyen boyutlara gelmiştir. Yaşanan hadise kadar sonrasını da çok iyi takip etmek gerekmektedir. Bu gerçekleşen olayın gerek şahsıma gerekse Kozan Belediyesine karşı kurulmuş bir kumpas olduğunu vurguladı.

MUSA ÖZTÜRK 30 TRİLYONU CEBİNE KOYACAK SANIYORLAR

Bazıları Musa Öztürk’ün bu krediyi çekince cebine koyacağını zannediyorlar. Öyle bir şeyin olmadığını ifade eden Öztürk İller bankasına projemizi vereceğiz ve kullanacağımız kredi iller bankası üzerinden ilgili yerlere ödenecektir dedi. 30 trilyonu ne yağacağız diye merak edenlere de anlatayım. O para ile önce bir belediye binası yapacağız. Kozan’a böyle bir belediye binası yakışıyor mu soruyorum size. Depremde ilk yıkılacak olan yer belediye binasıdır. Köylerimizin imar planları yapılacak, yolları yapılacak. Bu yolların yapılabilmesi için makine ihtiyacımız var. Makinelerimiz yetersiz, hizmetlerimizin devamı için kullanacağız bu krediyi. Kimse alıp da cebine koymayacak yani. Kamuoyunu bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirmesinler dedi.

ÇETE KİME DENİR BUNU EN İYİ SÖYLEYEN BİLİR

Çete kime denir bunu bize en iyi söyleyen bilir diyen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk daha çete’nin ne demek olduğunu bilmeyen arkadaşlar bizleri çetecilikle suçluyor dedi. Öztürk; Çete, birden fazla kişinin bir araya gelmesiyle oluşan suç örgütüdür. Bu örgüt ne yapar; haraç toplar, fidye ister, tehdit eder. Bugüne kadar biz kimi tehdit etmişiz soruyorum sizlere. Benim ömrüm bu suçlular ile mücadele ile geçti. Ayrıca geçmişim de yaptıklarım bundan sonra yapacaklarımın da teminatıdır diyen Öztürk bana çete diyen şahıslara geçmişimi iyi araştırmalarını tavsiye ediyorum  dedi.

KANUN GEREĞİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTILARDA ÖNERGE VERİLMEZ

Bir diğer husus ise ekmek konusu olduğunu belirten Başkan Öztürk Kanun gereği olağanüstü meclis toplantılarına önerge verilemeyeceğini söyledi. Bu arkadaşlar bunu bilmiyor mu peki? Hepsi biliyor. Fırıncılar odasının almış olduğu bir karar var. 300 gr ekmek 2 TL satılacak diye. Bizde Belediyemiz fırınında çıkan ekmeğin gramajını 400 yaptık ve 2 TL’den satışa sunduk. 2014 yılından bu yana günlük 5 bin adet ekmeği yardıma muhtaç ailelerimize zaten ücretsiz dağıtıyoruz diyen Öztürk kamuoyunu bilinçli bir şekilde yanlış yönlendiklerini ifade etti.

CUMHUR İTTİFAKINI BALTALIYORMUŞUM

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk bazılarının kendilerini zaman zaman Devlet beyin yerine koyduğunu söyledi. İlçe Başkanının görevi nedir? Belediye başkanın görevi nedir? Belediye nasıl alınır, nasıl verilir  haberlerinin olmağını ifade eden Öztürk benim particiliğimi sorgulamak onlara düşmez dedi. Öztürk, Cumhur ittifakını bozduğum söyleniyormuş. Malumunuz iş-kurdan çevre ilçelere verilen sayı  ile  kozana verilen sayıyı hepimiz biliyoruz. Ak Partili Belediyelere Yüreğir’e, Aladağ, Ceyhan’a, Tufanbeyli’ye 250-300 kontenjan verilirken Kozan Belediyesine sadece 10 kontenjan verdiler. Bumu adalet? Eğer ortada Cumhur İttifakı varsa herkes için her kurum için olmalı dedi.

 

KİMSE ADALETİ BASKI ALTINA ALMAYA KALKMASIN

Ben kavga adamı değilim, Kozana kavga etmeye değil hizmet etmeye geldim diyen Başkan Öztürk ben 130.000 kişiyi arkamda hissettiğim için önce Allah’tan sonra haksızlık ve vicdansızlıktan korkarım. Başkada hiç bir şeyden korkmam dedi. Hizmet sürem boyunca yıllarca emniyette görev yaptım o dönemlerde kimlerin başına ne tür olaylar geldi ben çok iyi biliyorum. Benim adımı en ufak bir olayın içinde dahi geçmedi. Bundan sonrada adımı kimseye lekeletmem. Kimse adaleti yargıyı etki altına almaya çalışmasın.  Polislerin ve kamu görevlilerinin görevlerini yapmadıklarını söylemek Emniyet teşkilatına yapılan bir saygısızlıktır.

MECLİS TOPLANTILARI KAYIT ALTINDA

Öztürk bazı şahısların yapılan hiçbir meclis toplantısın kaydı olmadığını söylüyorlar. Bugüne kadar yapılmış olan tüm meclis görüşmelerinin kayıtları mevcuttur. Hatta o görüntüler şu an ilçe emniyet müdürlüğünde. O arkadaş gidip oradan görüntüleri temin edebilir dedi.

Son olarak kimseye verilmeyecek hesabı olmadığını belirten Başkan Öztürk Belediyeyi aldığımda mütevazi bir çiftlikte yaşıyordum halada orada yaşıyorum. Kimse öküz altında buzağı aramasın. Beni sorgulamadan önce herkes kendine aynada baksın sonra beni eleştirsin. Gerçi bazı arkadaşlara ayna bile 2 dakikadan fazla dayanamaz. Kimin kim olduğunu tüm kamuoyu biliyor dedi.

 

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir