Minibüsçüler yüzünü geleceğe çevirdi

Minibüsçüler yüzünü geleceğe çevirdi…

 

İzmir Minibüsçüler Odası’nın genel kurulunda üyelerden güvenoyu alan başkan Taner Uğuz ve ekibi, yeni dönemde yine farkındalık yaratacak projeler için kolları sıvadı.

Oda genel kurulunda başkan Taner Uğuz’un listesi 340 oy alarak tekrar göreve seçilirken, diğer aday Mehmet Kayışdikici 291 oyda kaldı.

Kongrenin ardından teşekkür konuşması yapan Taner Uğuz, minibüsçülerin kenti içi yolcu taşımacılığında önemli rol oynadığını söyledi.

GPRS ile denetim

İzmir Minibüsçüler Odası’nın her zaman farkındalık yaratan ve diğer illere örnek olan çalışmalara imza koyduğunu kaydeden Uğuz, ‘ Biz üyelerimize hizmet ederken, toplumsal faydaları da gözeten bir anlayışı benimsemiş durumdayız. Örneğin, Türkiye’de Özgecan Aslan gibi vahşice olaylar yaşanırken, aldığımız tedbirler nedeniyle İzmir’de hiçbir zaman böyle üzücü olaylar yaşanmamıştır. Biz hep yolcularımızın güvenliğini kendi namusumuz olarak gördük. Kentte çalışan 1117 hatlı minibüsümüzde GPRS cihazları bulunmaktadır. Araç Takip Sistemi ile araçlarımızı denetlemekte, oda binamızda güzergah dışına çıkan araçları bile kontrol altında tutabilmekteyiz. Yine bu 1117 aracın  yüzde 70’sinde kamera bulunmaktadır.’ dedi.

İzmir’de Minibüsçülerin Şoför Tanıtım Kartı sahibi olduklarına da dikkat çeken Başkan Uğuz, ‘Bu kartı almak için şoförler Psikoteknik eğitim almakta. Ayrıca uyuşturucu bağımlılıkları test ediliyor,  sabıka kaydı kontrol ediliyor ve aldığı trafik cezalarının dökümü kontrol ediliyor.  Uyuşturucu kullandığı tespit edilenlere ya da sabıka kaydında suç kaydı bulananlara Şoför Tanıtım Kartı verilmiyor, dolayısıyla onlar yolcu taşıyamıyor. Bu uygulama Türkiye’nin her yerinde yapılmalıdır.’ şeklinde konuştu.

 

Yeni yönetim

İzmir Minibüsçüler Odası genel kurul sonucu göreve şu isimler seçildi: Taner Uğuz (Başkan) Yönetim kurulu; Yüksel Kamay, Mutlu Kazan, Kader Atlı, Raşit Konar, Mehmet Togay, Mehmet Emin Erler, İbrahim Bağlam, Ömer Doğan. Denetim Kurulu; Erol Sarcan, Mustafa Zeki Yıldız, Sermet Uğur Kumak

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir