Mezitli Belediyesi’nin kadın çalışanlarına 8 Mart izni

Mezitli Belediyesi’nin kadın çalışanlarına 8 Mart izni

 

Mezitli Belediyesi’nin kadın çalışanlarına, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 1 gün idari izin verildi. Belediye bünyesinde çalışan tüm kadınları odalarında ziyaret ederek çiçek veren Başkan Tarhan, “Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ‘Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.’ sözünden yola çıkarak Mutlu Mezitli’yi kadınlarla birlikte yönetmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediyenin kadın çalışanlarına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel jest yaptı. Kadın çalışanların odalarını dolaşarak tek tek çiçek veren Başkan Tarhan, 1 gün süreyle idari izinli olduklarının müjdesini verdi.

Kadın odaklı çalışan bir belediye olduklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu 8 Mart’ta da kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak işlerin aksamaması koşuluyla idari izin verdik Biz sadece 8 Mart’ta değil her zaman kadın çalışanlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Aynı işi yapan kadın çalışanlarımız, erkeklere oranla yüzde 5 daha fazla maaş alıyor” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ sözünden yola çıkarak Mutlu Mezitli’yi kadınlarla birlikte yönetmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Sosyal demokrat anlayışımızla, hizmet üretirken kadınlarımızı ön planda tutuyor, çalışmalarımızı kadın odaklı olarak yoğunlaştırıyoruz. Ekibimizi de bu temel üzerine kurguladık. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Yine, mevcut kadromuzda bulunan yirmi müdürlükten onunda kadın müdürler görev yapıyor” diye konuştu.

Sadece belediye personeli arasında değil, vatandaşa hizmet noktasında da ‘kadın’ olgusunu ön planda tutma gayreti içerisinde olduklarına dikkat çeken Başkan Tarhan şu ifadeleri kullandı:

“Farklı bölgelerde oluşturduğumuz 7 kadın üretici pazarımız var. Bu pazarlarda bine yakın kadınımıza iş imkanı sağladık. Artık Mezitli’de kadınlarımız bu sayede ev ekonomilerine ciddi katkı sağlıyorlar. Ayrıca toplumsal özgüven sahibi de oldular. Bu projemiz çeşitli otoriteler tarafından kadına karşı şiddet için çözüm olarak önerilmektedir.

Yine toplam 10 Gönüllü Evimizde yüzde 90’ı kadınlardan oluşan gönüllü ordumuz çok değerli çalışmalara imza atmaktadır. Ürettikleri ürünleri değerlendirerek onlarca kızımızın okumasına katkı sunmaktalar.

Biz de bu emekleri karşılıksız bırakmamak adına Mezitli’yi, kadınları sembolize eden mor çiçekler açan Jakaranda korulukları ile donattık. Toplam 36 koruluğumuzda 8 bin jakaranda ağacımız hem havamızı temizlemekte hem de kadının toplumsal yaşamdaki yerine dikkat çekmektedir.

Tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun”

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir