Mezitli Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci

Mezitli Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci

 

Mezitli Belediyesi ile Tüm Bel Sen Mersin Şubesi arasında toplu sözleşme imzalandı. Sözleşme ile Mezitli Belediyesi’nde çalışan memurlara en yüksek memur maaşı oranında artış sağlandı. Yapılan artış çalışanlar tarafından sevinçle karşılandı.

 

Mezitli Belediyesi ile Tüm Bel Sen Mersin Şubesi arasında toplu sözleşme görüşmeleri tamamlandı. Yapılan toplu sözleşme ile Mezitli Belediyesi’nde çalışan memurlara en yüksek memur maaşı oranında artış sağlandı. Mezitli Belediyesi’nde çalışan memurları ilgilendiren ve büyük sevincin yaşandığı toplu sözleşme Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Tüm Bel Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak tarafından imzalandı. İmza töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güneri, Tüm Bel Sen İdari Sekreteri Recep Kara da hazır bulundu.

 

BU SÖZLEŞME TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLMALI

Kamu çalışanları açısından önemli bir mihenk taşıdır toplu sözleşmeler olduğunun altını çizen Tüm Bel-Sen İdari Sekreteri Recep Kara, “Türkiye’de ilk kez Tüm-Bel Sen ile yapılan sözleşmelerin devamı niteliğindedir bu imzaladığımız sözleşmeler. Kanun hükmünde kararnamelerin yaşandığı bir dönemde yapılan toplu sözleşmeler kamu çalışanlarını da rahatlatan bir durumdur. Bunun bütün belediyelerde çalışanlar için örnek olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Yapılan sözleşmelerin de bir an önce yapılmasını diliyoruz. Kamu çalışanları ve demokrasi açısından önemli bir olaydır” dedi.

 

MEZİTLİ BELDİYESİ ÇALIŞNLARI ÇOK ŞANSLILAR

Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak ise imzalanan sözleşme ile kamu çalışanların refah seviyesi yükseldiğinin altını çizdiği açıklamasında “Biz diğer belediyelerde görev yapan memurlarında sözleşme ile refaha ermesini diliyoruz. Başkanımızda son derece sağduyulu bir yaklaşımla yanımızda yer aldı. Çalışanlar açısında böylesi şefkatli bir belediye bakanları olduğu için çok şanslılar. Toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde ve imzalanmasında büyük bir özveri ve duyarlılık gösteren başkanımıza çok teşekkür ediyor ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

TERLERİ KURUMADAN HAK ETTİKLERİ ÜCRETİ ALMALILAR

Toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu bir havada geçtiğini dile getiren Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Çalışanlarımızın alın terleri kurumadan maaşlarının düzenli ve zamanında, hak ettikleri ücreti alabilmeleri konusunda titiz davranıyoruz. Belediyemize yıllardır emek veren memurlarımızın emeklerinin karşılığını alabilmeleri için üzerimize düşeni yaptık. Kurumumuzun çıkarlarını da dikkate alarak karşılıklı mutabakat ile her iki tarafı da memnun eden bir sözleşme imzaladık. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

HALIL İBRAHIM DINCEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETIM KURULU BASKANI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir