Mersin’de Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi Hazırlığı

Mersin’de, “Tevfik Sırrı Gür Stadı ile Çamlıbel Limanı Arası Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Proje Yarışması”nın tanıtım toplantısı düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, projenin Mersin açısından vizyoner çalışmaların güzel bir örneğini oluşturduğunu ifade etti.

Proje kapsamında düzenledikleri fikir yarışmasına Türkiye genelinden 62 katılımcının başvurduğunu belirten Başkan Kocamaz, projeler arasından beşinin seçilip her biri için 50 bin lira ödül verileceğini söyledi.

Kocamaz, projenin uygulanacağı alanın, onaylı imar planı kararlarına pek çok kez konu olduğunu anlatarak, önceden yapılan uygulamaların beklentileri karşılamadığını ve alanın içindeki planlama, tasarım ve işlevlendirme çözümlerinin de yetersiz kaldığını belirtti.

Alanın 77.7 hektar büyüklüğüne sahip olduğunu dile getiren Kocamaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesinde yer alan şehirlerdeki eski statların yerine yapılacak olan Millet Bahçesi Projesi’nin Tevfik Sırrı Gür Stadı’na uygulanacağını hatırlattı.

Kocamaz, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın projenin önemli odak noktalarından biri olduğunu bildirerek, “Stadyum ve çevresindeki 6 hektarlık alan, geçmişten bu yana bir toplanma ve buluşma noktası olagelmiştir. Bu gerçekten yola çıkarak stad ve çevresinde, Müftü Deresi ve kıyı ile bütünleşik bir kamusal meydan oluşturulması öngörülmektedir. Alanın mülkiyet sahibi olan TOKİ ile Büyükşehir Belediyemiz arasındaki görüşmeler devam etmektedir.” diye konuştu.

Katılımcılarından Çamlıbel Limanı çevresi için özel bir çalışma beklediklerini vurgulayan Kocamaz, limanın güneyindeki lunapark ve aquapark alanının bütünleşik bir rekreasyon alanı olarak değerlendirileceğini, balıkçı barınağının ise mevcut işlevini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

 

 

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir