MERSİN TARİHİNİ DOKUNARAK ÖĞRENDİLER

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar İlçe Müftülüğü görme engelli öğrencilere yönelik Tarsus gezisi düzenledi. Toroslar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen yaz dönemi Kuran kursu öğrencileri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Tarsus’un tarihi ve turistik mekânlarını gezme fırsatı buldurlar.
Yaz dönemi Kuran Kursu öğrencileri ve refakatçileri Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonu ile Tarsus’un tarihî ve turistik güzellikleriyle buluştu. Yaklaşık 40 kişilik bir öğrenci grubu velinin olduğu gezide görme engelli özel bireyler Tarsus’un tüm güzelliklerini dokunarak keşfettiler.
Dokunma duyuları ile Nusrat’ı incelediler
Sabah saatlerinde başlayan gezinin ilk durağı Nusrat Mayın Gemisi oldu. Öğrenciler Nusrat Mayın gemisini dokunma duyuları ile incelediler. Dokunarak Nusrat’ı inceleyen öğrenciler, Gemi’nin tarihimizdeki önemini Büyükşehir Belediyesi’nde görevli rehberlerden dinlediler. İlgi ile tarihi Nusrat gemisini inceleyen öğrenciler hem mutlu oldular hem de şaşırdılar.
Gezinin ikinci durağı olan Makam-ı Danyal Camii’nde ise öğrenciler Hz. Danyal Peygamber’in, hayatı, Tarsus’a gelişi, kayıp mezarının nasıl bulunduğu gibi konularda bilgi aldılar. Danyal Peygamber’in kabrini ziyaret ederek dualar eden öğrencilerin sonraki adresi Ulu Cami oldu. Ulu Cami’nin tarihçesi, mimarisi ve bünyesinde barındırdığı makamlar hakkındaki bilgi alan öğrenciler ve velileri dolu dolu bir gün geçirdi.
Velileri ile birlikte Ulu Cami ziyaretinin ardından şelale turu gerçekleştiren öğrenciler gönüllerince eğlendiler. Yaklaşık 40 kişilik ekibin gezisi Eshab-ı Kehf turu ile sona erdi. Eshab-ı Kehf’e ziyaret esnasında ortamın mânevî iklimini ruhlarında hisseden görme engelli öğrencilere Eshab-ı Kehf’in kimler olduğu, tevhid inancı konusundaki üstün mücadeleleri öğrenmiş oldu.
Toroslar İlçe Müftülüğü’ne bağlı kurs hocaları, öğrenciler ve refakatçileri, geziden son derece memnun kaldıklarını belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve kendilerine bu güzel imkânı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini dile getirdiler.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir