MERSİN MARATONU, BU YIL “HOŞGÖRÜ, BARIŞ VE KARDEŞLİK” İÇİN KOŞULACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Mersin Maratonu’nun İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında, ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın toplantısında konuşan Başkan Kocamaz,“3 Aralık tarihinde düzenleyeceğimiz 3. Uluslararası Mersin Maratonu’na kayıt yapan kişi sayısı şimdiden 37 binlere ulaşmıştır”dedi.

İstanbul Divan Otel’de düzenlenen basın toplantısına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve basın mensupları katıldı.

“Binlerce sporsever, hoşgörü, barış ve kardeşlik için Mersin’de buluşacak”

Uluslararası Mersin Maratonu’nun iki yıldır düzenleniyor olmasına rağmen Avrupa’nın en iyi maratonları arasında yerini aldığını söyleyen Başkan Kocamaz, “Henüz iki yıldır düzenliyor olmamıza rağmen Avrupa’nın en iyi maratonları arasındaki yerini şimdiden alan Uluslararası Mersin Maratonu için her yıl bir tema belirliyoruz. Geçtiğimiz yıl Demokrasi Şehitleri anısına Mersin’e Koş Mersin’de Koş sloganıyla düzenlediğimiz Uluslararası Mersin Maratonu için bu yıl, hoşgörü, barış ve kardeşlik temasını belirledik. Dünyanın pek çok ülkesinden yüzlerce sporcu ve halk koşusuna katılacak binlerce sporsever hoşgörü, barış ve kardeşlik için Mersin’de buluşacak. Yeryüzü cenneti Mersin’de insanlık değerleri için ter dökecek” dedi.

Farklı millet, din, dil ve medeniyete mensup on binlerce insanın Mersin’de bir araya gelerek, maratonda yarışacağından bahseden Başkan Kocamaz,“Asya, Avrupa ve Afrika’yı birbirine bağlayan kültür ve ticaret yollarının kavşağında yer alan ülkemizin Akdeniz’e açılan en geniş penceresi olan Mersin, insanlık tarihiyle yaşıt evrensel değerlerin sergi alanıdır. Mersin, 321 kilometrelik sahil şeridi, benzersiz doğal güzellikleri, açık hava müzesini andıran tarihî eserleri, dillere destan mutfağı ve birlikte yaşama kültürüne dayalı benzersiz demografik yapısıyla mükemmel bir doğa, tarih, kültür ve turizm merkezidir. Maratonumuzun koşu güzergâhı da ilimizin bu değerlerinden yola çıkılarak belirlenmiştir” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin en iyi maraton parkuruna sahibiz”

Uluslararası Mersin Maratonu’nun, katılımcı sporculara benzersiz bir koşu ve yarışma deneyimi sunacağını belirten Başkan Kocamaz, “Dünyanın dört bir yanından gelecek olan yarışmacılar, kış mevsiminin tam ortasında ılıman bir iklim, düz bir zemin, tarih ile doğanın iç içe girdiği muhteşem bir ortamda yarışma keyfini yaşayacaklardır. Türkiye’nin en iyi maraton parkuruna sahibiz. Daha iyi dereceler hedefleyen tüm sporcularımızı bu parkura mücadele etmeye bekliyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Avrupa Atletizm Birliği’nden 5 yıldız derecesi alarak Avrupa’nın en iyi maratonları arasında yer alan Uluslararası Mersin Maratonu’nu bir adım daha öteye taşımak amacıyla yine Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) Yol Yarışları Kategorizasyonu’nda verdiği Bronz Kategori’nin, kriterlerini yerine getiriyoruz. Bundan sonraki hedefimiz ise Altın Kategori olacak” ifadelerini kullandı.

Toplam para ödülü bu yıl iki katına çıktı

Başkan Kocamaz, kayıt işlemlerinin başladığı 3. Uluslararası Mersin Maratonu’na katılımın her geçen yıl katlanarak arttığını ve bu yılki hedefin halk koşusu dâhil 50 bin kişiyi aynı amaç etrafında Mersin’de buluşturmak olduğunu dile getirdi. 50 bin rakamına zorlanmadan ulaşacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz 2. Uluslararası Mersin Maratonu’na 27 bin kişi kayıt yaptırırken, 3 Aralık tarihinde düzenleyeceğimiz 3. Uluslararası Mersin Maratonu’na kayıt yapan kişi sayısı şimdiden 37 binlere ulaşmıştır. Ayrıca kategorilerde dağıttığımız toplam 155 bin 550 TL’lik para ödülünü bu yıl iki katına çıkarıyoruz” dedi.

“Gelin sizler de elinizi taşın altına koyun”

Konuşmasında Mersin’in markalaşma stratejisi adına sponsorun gerekliliğini dile getiren Başkan Kocamaz, “Bizler bu yolda sponsoru finansal bir destek olarak değil, organizasyon kalitesini zirveye çıkartacak itici güç olarak görüyoruz. Sponsorlar için her şeyimiz hazır. Bir milyonu aşkın Mersinlinin spora, kente ve Türkiye’ye aşkını temsilen ben buradayım ve çağrı yapıyorum. Gelin sizler de elinizi taşın altına koyun. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirerek, Mersin’imizin ve Türkiye’mizin değerlerini, sporcu misafirlerimize ve sizlerin aracılığıyla dünya spor camiasına en iyi şekilde tanıtacağımızdan eminim” çağrısında bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak düzenledikleri ve destekledikleri yerel, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarından söz eden Başkan Kocamaz,“Sporun günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesi için yoğun bir çaba harcıyoruz. Doğal, tarihi, ekonomik ve kültürel değerleriyle muhteşem bir potansiyele sahip olan Mersin’imizi hızla bir spor kenti haline getirmiş bulunuyoruz. Amacımız ilimizi en kısa sürede sporun başkenti haline getirmektir” diye belirtti.

Konuşmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, basın mensuplarının 3. Uluslararası Mersin Maratonu hakkındaki sorularını yanıtladı.

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir