Maski Eski Malatya’yı Besleyen Ana Şebeke Hattını Yeniliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Eski Malatya’yı besleyen Melekbaba-Alibaba depolar arası bağlantı ana isale hattı yenileme çalışmaları sürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Eski Malatya’yı besleyen Melekbaba-Alibaba depolar arası bağlantı ana isale hattı yenileme çalışmaları sürüyor.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, toplam uzunluğu 4 bin 900 metre olan ve 4,4 milyon TL’ye mal olacak Melekbaba- Alibaba depolar arası bağlantı ana isale hattı yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Ana isale hattının ekonomik ömrünü yitirmesi sebebiyle, fiziki kayıp kaçak oranı yüksek ve arıza sayısı fazla olduğunu kaydeden Mumcu, “Ayrıca arızaların onarılması sonrasında şebekenin basınca binmesiyle hat üzerinde tekrar arıza oluşması dolayısıyla çalışmalara başladık. Melekbaba depomuzdan Eski Malatya’ya su sevkiyatını sağlayan ana ishali hattımızda ciddi bir revizyon yapıyoruz. Bu ana ishali hattımız çelik olup, uzun yıllar önce döşenmiş bir boru. Çoğu yerde fiziki kayıplara neden olan ve Eski Malatya bölgemizdeki 3 depomuzu besleyen bu ana hatta yapacağımız bu yenileme çalışmasıyla inşallah Eski Malatya’daki su rezervlerimizi de bu şekliyle fiziki kayıplardan kurtarmış olacağız. Şuan zorlu şartlarda kendi ekibimizle yapmış olduğumuz çalışmaların olduğu bölgedeyiz. Melekbaba depomuzdan başladık. Yaklaşık bin metresini içme suyu daire başkanlığımızın yapım ekibiyle inşa edeceğiz, kalan yaklaşık 3 bin 900 metrelik kısmı yüklenici firma tamamlayacak. Bu çalışmanın MASKİ’ye maliyeti 4,4 milyon civarında. İnşallah proje tamamlandığında toplamda 8 bin tonluk Alibaba, Karahan ve Karababa depolarımıza suyumuzu daha bol rezervli ulaştırmayı hedefliyoruz. İnşallah bu çalışmamamızı 3 ay gibi bir sürede bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir