MASAL ŞATOSU’NDA TANGO EZGİLERİ

Şatoda Oda Müziği Yunus Emre Dörtlüsü ile sürüyor

MASAL ŞATOSU’NDA TANGO EZGİLERİ

 

Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara klasik müziği sevdirmek için Masal Şatosu’nda düzenlediği Oda Müziği Konserleri sömestr sonrası bu hafta sonu, Yunus Emre Dörtlüsü’nün vereceği konserle yeniden başlayacak. Tango eserlerinin çoğunlukta olduğu müzik şölenine tüm Eskişehirliler çocuklarıyla birlikte davetlidir.

 

    Eskişehir’de kültür sanat salonlarında süren klasik müzik konserlerini hafta sonunda yeni bir boyut olan Masal Şatosu’na taşıyan Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Şatoda Oda Müziği’ etkinliği, okulların ara tatilinden sonra yeniden başlıyor.

 

Masal Şatosu Sahnesi’nde 11 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 14.00’de gerçekleşecek Oda Müziği konserinin konukları, yurtiçi ve yurt dışında Eskişehir’i başarıyla temsil eden Yunus Emre Dörtlüsü. Keman sanatçıları Özlem Arkan Sümer ve Ayşe Özlem Akdeniz,   viyola sanatçısı Volkan İnci ile viyolonsel sanatçısı Aslı Beller’den oluşan Yunus Emre Dörtlüsü izleyiciler müzik ziyafeti çekecekler.

 

Yunus Emre Dörtlüsü konserde, George Frideric’in, ‘Handel Passacaglia’, Astor Piazzolla’nınTango Preparense’, ‘Oblivon’ ve ‘Libertango’ adlı eserlerini, ünlü besteci Carlos Gardel‘in oldukça özel bir parçası olan  “Por una cabeza” adlı, Kadın kokusu (Scent of a Woman) filminde yer alan tango sahnesiyle ünlenen eseri ile Türk besteci Selman Ada’nın “Kleine Jazz Süite ve Slowly-Vivaciously adlı eserlerini seslendirecekler.

 

Masal Şatosu yetkilileri, çocuklara klasik müziği sevdirmek için düzenledikleri ve ücretsiz olan Masal Şatosu Oda Müziği konserlerine yoğun ilgi gösteren Eskişehirlilerin hafta sonunda tango müziği ağırlıklı bir müzik ziyafetine tanık olacaklarını belirtti.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN ,YARDIMCISI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir