Mardin’de Toplu Taşıma Aracı Sürücülerine Eğitim

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca kent genelinde çalışan toplu taşıma aracı sürücülerine eğitim verildi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca kent genelinde çalışan toplu taşıma aracı sürücülerine eğitim verildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların şehirde güvenli ve huzurlu yolculuk yapması için toplu taşıma sürücülerine eğitim veriyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliğince ortaklaşa yürütülen ve 4 gün sürecek eğitim programında, sürücü yolcu iletişimi, güvenlik ve ekonomi sürüş teknikleri, stres yönetimi ve öfke kontrolü, ilk yardım ve meslek hastalıkları, trafik kuralları konuları işlenecek.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, toplu taşıma araç sürücülerinin eğitimlerine önem verdiklerini söyledi.

Hazırladıkları ulaşım master planlarının hızla ilerlediğini aktaran Vali Yaman, şunları kaydetti:

Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerimizin araçlarının revizyonun sağlayarak vatandaşlarımızın hizmetine aldık. Araç yenileme çalışmalarımız tüm ilçelerimizde devam ediyor ve edecek. Toplu taşıma araçlarını kullanan sürücülerin eğitimini de önemsiyoruz. Bu bağlamda Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte sürücülerin her anlamda eğitimden geçmesi için çalışmalara başladık. 4 gün sürecek eğitimlerimizde özellikle sürücü ve yolcu iletişimi ile trafik eğitimleri üzerinde duruluyor. Bu eğitimlerin il genelindeki toplu taşıma sürücülerimize faydalı olacağı inancındayım.”

 

EBRU BEKEN

NOVA  MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir