Mahalle Sakini Kadınlar, Çanakkale’de Ecdatla Buluştu

Beyşehir İlçe Belediyesi, Avşar Mahallesi’nde ikamet eden mahalle sakini kadınları Çanakkale’de ecdatla buluşturdu.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Beyşehir ecdadla buluşuyor” programları kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisine katılan mahalle sakini kadınlar ilçeye döndü.

Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sümbül’ün de eşlik ettiği kültür gezisi programına mahalle sakini 52 kadın ve genç kız  iştirak ederken, katılımcılar Çanakkale’de sırasıyla Kilitlibahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Havuzlar ile Şahin ve Soğanlı Dere şehitliklerini gezdi, dualar okudu. Seyit Onbaşı’nın 215 kiloluk mermiyi tek başına kaldırarak İngiliz denizaltısını batırdığı ve savaşın seyrini değiştirdiği bataryayı da görme imkanı bulan katılımcılar, Seddülbahir, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği, abide, meçhul asker anıtı, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı, Truva Atı’nı ziyaret ederek bundan tam 103 yıl önce yazılan kahramanlık destanının sıcaklığını koruyan hatıralarını görme imkanı buldu.Katılımcılar Çanakkale içinde “Aynalı Çarşı” türküsü ile tanınmış olan kapalı çarşı Aynalı Çarşı’yı da gezdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, “Beyşehir Ecdadla Buluşuyor” kapsamında gerçekleştirecekleri gezi programlarının önümüzdeki günlerde de kesintisiz olarak süreceğini belirtirken, bundan sonraki gezi programlarına başta öğrenci grupları ve gençler olmak üzere toplumun değişik kesimlerinden hemşerilerini de dahil edeceklerini belirtti. Özaltun, gezi programlarına katılmak isteyenlerin Beyşehir Belediyesi’ndeki Ak Masa Birimi’ne başvurarak kayıt yaptırması gerektiğini söyledi. Amaçlarının bu toprakların kolay vatan olmadığını Beyşehir’de yaşayan Eşrefoğlu’nun torunları olan gençler ile hemşerilerinin temiz yüreklerine yerleştirmek olduğunu belirten ve güçlü Türkiye’yi kuracak olan yeni nesillerin atalarının kahramanlıklarını daha yakından hissetmeleri gerektiğini vurgulayan  Özaltun, “Türk çocuğunun ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacağına inanıyoruz. Vatanımızın tapusu büyük Türkiye’nin gerekçesi şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sümbül ise, Beyşehir Belediye Başkanlığı’na düzenlediği bu organizasyondan dolayı teşekkür etti. Avşar Mahallesi’nden 52 bayanla birlikte geziye katıldıklarını belirten Sümbül, “Burada vatan için bir karış toprağı vermemek adına şehit olmuş dedelerimizi gördük. Allah gani gani rahmet eylesin. Bizler bugünlerde nefes alabiliyorsak, bu topraklardaki bu bayrağın, bu Kur’anın ve ezanın sayesinde oluyor.”dedi.

Avşar Mahallesi sakini kadınlar da düzenlenen gezi kapsamında kendilerini Çanakkale’de ecdatla buluşturan Beyşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir