Laparoskopik yöntemle çifte fıtık ameliyatı

Mersin’de Salih Sarı’nın kasık ve göbek fıtığı ağrıları, aynı anda yapılan laparoskopik (kapalı) ameliyatla dindi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan ve bir petrol firmasında sondör olarak çalışan Salih Sarı’nın (33) uzun yıllardır seyrek aralıklarla çektiği ancak ihmal ettiği göbek ağrılarına, Haziran ayı başında kasığında başlayan sancılar da eklendi. Kasığındaki ağrılar dayanılmaz hale gelince Medical Park Tarsus Hastanesi’ne giden Sarı, yaşadığı sıkıntıları Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Sun’a anlattı. Tetkik sonuçlarını inceleyen Op. Dr. Mehmet Ali Sun hem göbekte hem de kasıkta fıtık olduğunu belirledi.
Tedavi için tek alternatifin ameliyat olduğunu söyleyen Op. Dr. Sun, her iki operasyonun bir arada ve laparoskopik yöntemle yapılmasını önerdi. Salih Sarı’nın kabul etmesi üzerine Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Sun ve ekibi 3 delikten girerek laparoskopik yöntemle hem kasık fıtığı hem de göbek fıtığı ameliyatlarını yaptı. Başarılı geçen ve yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından Salih Sarı 3 gün hastanede yattıktan sonra taburcu edildi. Sarı, hastaneden çıkar çıkmaz günlük hayatına döndü.
Operasyon hakkında bilgi veren Op. Dr. Mehmet Ali Sun, “Bacağı besleyen damarlar kasıktan geçtiği için laparoskopik yöntem kasık fıtığı ameliyatlarında genellikle tercih edilmez. Uygulaması zordur. Kasık fıtığında daha çok klasik cerrahi uygulanır. Ancak biz hastanın konforu için laparoskopik yöntemi tercih ettik” dedi.
Salih Sarı ise doktoruna güvendiği için laparoskopik yöntemle iki ameliyatını birden olduğunu, operasyon sonrası ağrılarının dindiğini ve hemen işbaşı yaptığını söyledi.

 

 

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir