Konya’da Sakura Zamanı

  Laleler ve güllerle birlikte son yıllarda şehrin güzelliklerinden biri haline gelen Sakuralar, rengarek ve etkileyici çiçekleriyle; Ladikli Ahmet Hüdai Parkı, Sakura Parkı ve Japon Parkı’nda görsel bir şölen sunuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir geneline dikilen Lale ve Sümbüllerin yanı sıra rengârenk çiçekleriyle açan Sakuralar da (Japon süs kirazı) Bahar aylarında şehre ayrı bir güzellik katıyor.

Konya’nın her mevsim açan çiçekleriyle rengarenk olduğunu, özellikle son yıllarda Lale ve Güllerle anıldığını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, çiçekleriyle dikkat çeken Sakura Ağaçlarının da şehrin güzelliklerinden biri haline geldiğini söyledi.

İstanbul Yolu üzerindeki Ladikli Ahmet Hüdai Parkı başta olmak üzere Ecdat Bahçesi yanındaki Sakura Parkı ve Japon Parkı’nda bulunan çok sayıda Sakuranın açtığını kaydeden Başkan Akyürek, Japonya’da adına festivaller düzenlenen Sakuraların mutlaka görülmesini tavsiye etti.

Meyve vermeyen bir tür kiraz ağacı olan Sakuralar, rengârenk çiçekleri ile dikkat çekiyor.

MUS AFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir