KIŞ OKULU SONA ERDİ

Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nin çocuklara yarıyıl tatili için hazırladığı kış okulu programı sona erdi. 7-10 yaş arası 20 çocuğun katılımı ile gerçekleştirilen kış okulunda,Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nde bulunan Su Ürünleri Mühendisleri, Biyologlar ve Veterinerler eğitim verdi.
Hayvanat Bahçesi ve Eti Sualtı Dünyası gezisi ile başlayan kış okulunda, Hayvanat Bahçelerinin Tarihi ve Önemi dersi ile öğrenciler, hayvanat bahçelerinin geçmişten günümüz modern hayvanat bahçelerine kadar olan gelişimlerini ve hayvanat bahçelerinin doğayı korumadaki rolünü öğrendiler. Kış okulunun ikinci günde ekolojideki kilit türleri öğrenen öğrenciler, sonrasında mikroskop ile hayvan ve bitki hücrelerini incelediler ve böceklerin dünyasındaki merak
ettikleri bilgilere ulaştılar. Üçüncü günde balıkların nasıl beslendiklerini öğrenen öğrenciler, Amazon balıklarını
uzmanlar tarafından hazırlanan diyetlerine uygun besinlerle beslediler. Zehirli hayvanlar hakkında da bilgilendirilen öğrenciler ayrıca ilkyardım bilgisi alarak zehirlenmelere karşı neler yapılması gerektiğini öğrendiler. Kış okulunun son gününde önce Klinik Merkeze giden öğrenciler veteriner hekimlerden, Klinik Merkezi’nin işleyişi ve makinalar hakkında bilgi edindiler. Yem Hazırlama Ünitesine geçen öğrenciler Bugün Menüde Ne Var? etkinliğinde önce oyunlarla hayvanların diyetleri hakkında bilgi sahibi oldular sonrasında ise flamingolar için yemek hazırladılar ve hayvanların günlük diyetlerinde kullanılan balıkları ayıkladılar.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir