Kırlangıçlar şantiyede yuva yapınca çalışmalara bir ay ara verildi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, belediyeye ait asfalt şantiyesindeki kum yığınlarına yuva yapan kırlangıçların zarar görmemesi için ara verilen çalışmalara, kuşların bölgeyi terk etmesinin ardından yeniden başlandı.

Kadirli Belediyesine ait asfalt şantiyesinde yol yapımında kullanılmak amacıyla depolanan ve zamanla sertleşen asfalt kumuna yuva yapan kırlangıçların bir aylık misafirliği sona erdi.

Kırlangıçlar ve yavrularının yuvalardan ayrılmasıyla şantiyede işbaşı yapıldı.

Kadirli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Şefi Salih Kocabaş, her yıl nisan ayında şantiyedeki kum yığınına yuva yaparak kuluçkaya yatan kırlangıçların yavrularını da alarak göç etmeye başladıklarını söyledi.

Misafir ettikleri kuşların yuvalarından ayrılmasıyla çalışmaların yeniden düzene girdiğini anlatan Kocabaş, “Şantiyemizin bir aylık misafirlerinin gitmesiyle işler tekrar düzene girdi. Asfalt yol çalışmamız hız kazanacak.” ifadesini kullandı.
EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir