Kiraz Üreticilerine ‘Drosophila Suzukii’ Uyarısı

Amasya’da bu yıl ilk defa hasat dönemine gelmiş kirazlarda görülmeye başlanan ‘Drosophila suzukii’ adlı Kanadı Noktalı Sirke Sineği zararlısına karşı üreticiler uyarıldı.

Amasya‘da bu yıl ilk defa hasat dönemine gelmiş kirazlarda görülmeye başlanan ‘Drosophila suzukii’ adlı Kanadı Noktalı Sirke Sineği zararlısına karşı üreticiler uyarıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde bitki sağlığı hizmetlerinde görevli teknik personele Kanadı Noktalı Sirke Sineği (Drosophila suzukii) ve Akdeniz meyve sineğine ilişkin tanımı, yaşayışı, zarar şekilleri, mücadelesi, eradikasyon çalışmaları ve sürvey çalışmaları ile ilgili bir dizi eğitim verildi. İlde ilk defa bu sene hasat dönemine gelmiş kirazlarda tespit edilen zararlının diğer meyve türlerine yayılımının önlenmesi ve üreticilere yapılacak eğitim ve yayım çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca kirazda ‘Drosophila suzukii’ zararı görülen meyve bahçesinde teknik gezi düzenlenerek zararlı ile ilgili bilgilendirme, gözlem ve incelemeler yapıldı.

İl müdürü Zekeriya Şeker yaptığı açıklamada, “Mevsimin sıcak geçmesi dolayısı ile ilimizde ilk defa 2018 yılında hasat dönemine gelmiş kirazda Kanadı Noktalı Sirke Sineği (Drosophila suzukii) zararı görülmüştür. İlimiz için stratejik ürünlerden olan kirazda oldukça tehlikeli olmakla beraber birçok meyve türüne de zarar vermektedir. Tüm meyve üreticilerimizin zararlıya karşı dikkatli ve tedbirli olması, gereken önlemleri alması, mücadelede il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir