Kediler üşümesin diye

Bornovalı hayvanseverler, sokak kedileri üşümesin diye biraraya geldi, soğuğa karşı dayanıklı köpükten ilaç taşıma kutularından kedi kulübeleri yaptı. Bornova Belediyesi’nin Ege Üniversitesi öğrencileriyle birlikte düzenlediği etkinlikte yapılan onlarca kedi evi ihtiyaç duyulan yerlere yerleştirilecek

Bornova Belediyesi sokak kedilerinin soğuklardan daha az etkilenmesi için Ege Üniversitesi öğrencilerinin katkısıyla onlarca kedi kulübesi yapılmasına aracılık etti. Büyükpark’ta düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar sadece koli bantları ve maket bıçaklarını kullanarak kediler için düşük sıcaklıklara dayanıklı evler yaptı. Ege Üniversitesi öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında katıldığı etkinlikte, ecza depolarından sağlanan köpük ilaç kutuları kullanıldı. Hayvanseverler koli bantlarıyla kutuların kapaklarını yapıştırıp, maket bıçaklarıyla pencereler açtı. Köpükten kutuların üzerine sprey boyayla “Bornova Bizim Evimiz” ve “Bornova Belediyesi” yazan hayvanseverin yaptığı kedi kulübeleri ihtiyaç duyulan noktalara Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yerleştirilecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı duyan insanların bulunduğu bir ilçede yaşamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Bornova’da can dostlarımıza destek olmak için yaptığımız bütün etkinlik ve projeler büyük ilgi görüyor. Hava sıcaklıkları düşünce sokak hayvanlarının biz insanların desteğine ihtiyacı daha da artıyor. Bu düşünceyle onlara sığınabilecekleri kedi kulübelerini yapan Bornovalılara teşekkür ediyorum” dedi.

HALIL İBRAHIM DINCEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETIM KURULU BASKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir