KAYMAKAMIMIZ SAYIN ÖMER DERECİ TARIM LİSESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kaymakamımız Sayın Ömer Dereci Tarım Lisesinde incelemelerde bulunarak, yapım çalışmalar ve devam eden projeler hakkında Okul Müdürü Nedim Özkan’dan bilgi aldı. Viranşehir Kaymakamlığı ve Ziraat Odası Başkanlığının destekleri ile uygulamaya konan Mantar Atölyesini ziyaret eden Kaymakamımız Sayın Ömer Dereci mantar atölyesinin kısa bir süre içinde faaliyete geçeceğini kaydetti. Okul Müdürü Nedim Özkan ve okul yönetimi ile Tarım Lisesinde incelemelerde bulunan Sayın Dereci, İlçe Kaymakamlığı ve Ziraat Odası Başkanlığınca desteklenen Yumurta Tavukçuluğu Atölyesini de gezdi.

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ UYGULAMA ATÖLYESİ

Tarım Lisesi bünyesinde yapım çalışmaları devam eden Yiyecek İçecek Hizmetleri Uygulama Atölyesini ziyaret eden Sayın Dereci Okul Müdürü Nedim Özkan’dan atölye hakkında bilgi aldı. Tarım Lisesinde üretilecek olan sebze ve hayvansal gıdalarla işletilecek olan atölyenin okula maddi katkı sağlayacağını belirten Okul Müdürü Nedim Özkan, doğal, organik ve sağlıklı bir menüyü hem öğrenci, öğretmen hem de velilerin hizmetine sunacaklarını kaydetti.

2020 VİRANŞEHİR İÇİN PROJE YILI OLACAK

Viranşehir Kaymakamlığı tarafından yürütülen birçok projenin olduğunu belirten Kaymakamımız Sayın Ömer Dereci yaptığı açıklamada: “ Şuan da biten ve inşaat halinde olan birçok projemiz var. Kaymakamlığımız tarafından yürütülen projeler 2020 yılı içinde hayata geçecek. İlçemiz için örnek teşkil eden bu projeleri sahada göstermek istiyoruz. Tarım Lisesinde kurduğumuz 3 adet Mantar Atölyesi ve Yumurta Tavukçuluğu Atölyesi, Organize Sanayi Bölgesinde Güneş Enerjisi ile Yaş Sebze Kurutma Tesisi, 1000 m2’lik 3 adet modern sera, 45.000 m2’lik alanda Damlama Sulama Sistemi ile Sebzecilik projeleri girişimcilerimiz ve vatandaşlarımız arasında yaygınlaşmasını amaçladığımız örnek projelerdir. Bu projelerimiz dışında çiftçilerimizi ve kadın girişimcilerimizi ilgilendiren projelerimizin detaylarını zamanı geldiğinde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Önceliğimiz Viranşehir’de istihdamı artırmak, ilçe ekonomisini, üretim faaliyetlerini çeşitlendirerek güçlendirmek olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ebru BEKEN DİNÇEL

Nova Medya Grup Başkanı

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir