İZSU’dan 3 ilçeye 6 milyon liralık kuyu

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı çeken Ödemiş, Kiraz ve Baydağ ilçelerinde 6.1 milyon liralık yatırımla yeni kuyular açtı. İZSU, bu 3 ilçede yıl sonuna kadar 8 kuyu daha açacak.

Pek çok ilçede yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün açtığı sondaj kuyuları ile sorun olmaktan çıktı. 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ve alt yapı eksikliği fazla olan 9 ilçeye ağırlık verilen İZSU, Ödemiş merkezinde ve köylerinde de hızlı bir çalışma yürüterek bugüne kadar 42 kuyu açtı. 17 sondaj kuyusunun ise çalışmaları sürüyor.  Kiraz’da 11 sondaj kuyusu açıldı, 3 kuyu yatırımı daha devam ediyor. Beydağ’da açılan kuyu sayısı 6’ya ulaştı. Halen bir kuyunun sondajı devam ediyor. Bu 3 ilçedeki kuyuların toplam yatırım miktarı ise 6.1 milyon lira oldu.

Kuyu sayısı 88’e ulaştı
İZSU son olarak, aynı ilçelerde su ihtiyacı olan bölgeleri tespit ederek 8 yeni içme suyu kuyusu açmak için ihaleye çıktı. Bu çalışmaya göre, 600 bin liralık yatırımla Ödemiş’in Başova Yaylası ve Yeniköy mahallesinde, Beydağ’in Kurudere mahallesinde, Kiraz’ın en büyük yerleşim birimlerinden olan Karaburç ve Suludere ile antik kentin bulunduğu tarihi Kaleköy, Ören ve Mavidere mahallelerinde içme suyu kuyusu açılıyor. Başova Yaylası ile Yeniköy, Karaburç ve Suludere’deki kuyu sondajları tamamlandı. Diğer kuyular da 2018 sonuna kadar hizmete alınacak. 8 yeni kuyu ile birlikte İZSU’nun 3 ilçede açtığı kuyu sayısı 88’e, kuyu açmak için yaptığı yatırım miktarı ise 6.7 milyon liraya ulaşacak.

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir