İSTİKLAL MARŞIMIZIN MİLLİ ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY’U VEFATININ 81.YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy ‘un 81. ölüm yıldönümünde yazılı açıklamada bulundu.

Av. Küçük, “İstiklal Marşını O benim değil, milletimindir” diyerek Safahat’ına almayan Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve özlemle anıyoruz”dedi.

Av. Küçük, milli şairimizin, milletimizin en ümitsiz anında ‘Korkma!’ diye başlayan İstiklal Marşı’nı yazmak suretiyle zafere giden yolun cesaret ve inanç gerektirdiğine dikkat çektiğini belirterek, “Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921’de kabul ettiği milli mücadelenin destansı ifadesi olan milli marşına imza atmıştır. O eser ki Tarihten silinmek istenen bir ulusun yeniden dirilişinin en edebi özetidir. Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın” sözlerine yürekten katılıyoruz. Kamuoyuna saygıyla sunarım.”

HALIL İBRAHIM DINCEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETIM KURULU BASKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir