İşten Anlamayana Bırakınca Çözüm Olmuyor Demekki!

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Mehmetçik mahallesinde dün gece geç saatlerinde defalarca yapılmasına rağmen ana su şebeke borusu yine patladı.

Mehmetçik Mahallesinde geçtiğimiz yıllarda ana şebeke su hatlarının onarılması yapıldı. Defalarca onarılmasına rağmen 5 sefer patlayan su borusu dün gece saat 11 sıraların yine patladı. Patlama sonucu yolda büyük bir çukur oluşurken borudan çıkan su metrelerce yukarıya yükseldi.

Suyun patlamasını gören mahalleli vatandaşlar Servetimiz akıp gidiyor diyerek tepkiler gözden kaçmadı. Merkeze kadar akan su yoldan geçen araçlara zorluklar yaşattı. Bir çok kırsal mahallelere,köylere giden su vatandaşlara hayatı olumsuz etkiledi.Havaların sıcak olmasına rağmen her gün su kesintisi yaşayan mahalle sakinleri metrelerce yol sarf ederek kovalarla ve Damacanalarla su getirmek zorunda kalıyorlar.bunun yanı sıra hiçbir yetkilinin mahallede olan sorunlara hiç duyarlı olmadıklarını söylediler.

Mehmetçik mahallesinde dükkan işleten Selami Mermer şunları söyledi;

“Ben 12 senedir bu mahallede oturuyorum ve defalarca belediye ve ŞUSKİ’ye gitmemize rağmen mahallede olan su sıkıntısı ve alt yapı sıkıntısı bir türlü çözüm bulamadılar.en ufak bir şey olduğunda gelip kapımızı çalmasını biliyorlar lafa gel dimi dilleri pabuç gibi neden hizmete geldi mi sesleri çıkmıyor.anlamadım bu nasıl belediye eğer belediyeciliği yapamıyorlarsa bıraksın gitsin yazık değimli onca vatandaşların haklarını yiyorlar.Belediyelere onca yatırım yapılıyor bunların hepsi nereye gidiyor ne yapılıyor  kimse görmüyor ki yaptığı hizmet ortada bizden 5 kilometre uzaklıkta bulunan Nihat Çiftçinin köyü yolu asfalt ve parke yapmış biz merkeze 1,5 kilometre uzakta olduğumuza rağmen hiçbir yetkilinin gelip buraya bir çöp dahi olsun yapmıyorlar.Belediye başkanlarına defalarca dilekçe yazmamıza rağmen hiçbir olumlu netice alamadık biz mahalle halkı olarak illa yolu kesip teker mi yakalım diğerin yaptıkları gibi gerekirse tüm mahalleli halkı toplanırız  Urfa merkeze doğru slogan atarak eylem yaparız” dedi.

Defalarca aynı yerde bu durumun yaşanmasının tek bir sebebi olabilir ya güç yetersizliği yada onaran kişinin veya kişilerin işi bilmiyor oluşu.

 

NUR YILDIRIM

NOVA MEDYA GRUP

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir