İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI BAŞLADI

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, Gemlik İşkur, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ve Gemlik Ticaret Borsası işbirliği ile ve 45 firmanın katıldığı, Gemlik İnsan Kaynakları Ve İstihdam Buluşması düzenlenen törenle açıldı.

Ülke genelinde ilk kez bir ilçe de gerçekleştirilen ve “İş Sizi Çağırıyor” sloganıyla yola çıkan, Gemlik İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.

Gemlik Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen fuarın açılış törenine, Gemlik Kaymakam Vekili ve Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa İşkur Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Gemlik İşkur Müdürü Ünver Ünver, GTSO Başkanı Kemal Akıt, Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, Orhangazi Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Hatırlı, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, firma temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından ilk konuşmayı yapan Gemlik Kaymakam Vekili Dr. Yalçın Yılmaz, Ülkemizde istihdamın son derece önemli ve çözüm üretilmesi gereken öncelikli konulardan biri olduğuna değindi. Yılmaz, “ Bireylerin topluma girmesi ve sosyal yaşantılarını güçlendirmesi için işgücünü arz edenler ile talep edenleri, Kamu Kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde bir araya getirerek, insan kaynakları konusunda taraflar arasındaki işbirliği sağlanarak istihdamın ortadan kalkması gerekiyor” diye konuştu.

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; “Bugün Gemlik’te 1.İstihdam Buluşmasını gerçekleştiriyoruz, katkı sağlayan bu fikri ortaya atılmasında, hayata geçirilmesin de emek sarf eden başta İşkur müdürümüz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepimiz çalışan, üreten büyüyen Türkiye’nin mensuplarıyız. Ülke olarak en güçlü kaynağımız üreten ve çalışan insanlarımız. Bugün, fuarımızda çalışmak isteyen ile işçi arayan kardeşlerimizi bu vesile ile bir araya getirmiş oluyoruz. Elbette ki bizim nitelikli insana ihtiyacımız var. Türkiye hızla büyüyor. Buna ayak uyduracak, çağı yakalayacak kardeşlerimize ihtiyacımız ihtiyaç duyuyoruz. Gemlik olarak güçlü bir ekonomiye sahip olmamıza rağmen, dört bir yanımız düşmanlarla çevrili, içimizde de hainler var. Bunlarla ancak çalışarak ve üreterek baş edebiliriz, başka yolu yok” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında protokol tarafından açılış kurdelesi kesilerek, fuarın resmi açılışı yapıldı. Protokol üyeleri firma stantlarını tek tek gezerek, iş başvuruşunda bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

İnsan Kaynakları ve İstihdam buluşması özel eğitim programları ile iş gücünü, arz ve talep eden kişileri iş piyasası hakkında bilgilendirmek, istihdama girişlerini kolaylaştırmak ve çalışma hayatında başarı basamaklarını tırmanabilme konusunda rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermenin yanı sıra nitelikli iş gücü temininde yardımcı olabilmeyi amaçlıyor. Gemlik’te ilk defa düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam fuarı, işletmelerin kısa orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ve duyacağı işgücü açığının giderilmesine imkan sağlayacak olan fuar, İşsizlerin de işyerleri ile yüze yüze görüşerek onları tanımalarına, istihdam politikaları hakkında bilgi sahibi olmalarına ve kısa sürede işe girmelerine olanak sağlayacak. Ayrıca fuar kapsamında Gemlik Ticaret ve sanayi Odasında 4 seminer düzenlenecek.

 

Sultan AVCI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir