İLKOKUL ÖNLERİNDE TRAFİK GÜVENLİĞİ

Araç ve yaya trafiği her geçen gün artarken, özellikle ilkokul öğrencilerinin okul giriş ve çıkışlarda tehlike yaşamamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Trafik Güvenliği’ adı altında yeni bir proje başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğünce il genelindeki ilkokulların çevresinde başlatılan ‘’Trafik Güvenliği’’ projesi çalışmaları, yoğun bir şekilde devam ediyor.

Proje kapsamında; öncelikle merkez Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde bulunan toplam 168 ilkokulun çevresi, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenerek gerekli tedbirler değerlendirildi.

İlkokul öğrencilerinin okullarına güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla; trafik levhası, yaya geçit çizgileri ve hız kesici kasis gibi trafik işaret ve işaretlemelerinin yapımına başlandı.

Karayolları standartlarına uygun olarak yapılıyor

Trafik Güvenliği Projesi kapsamında toplamda 144 adet yaya geçit çizgisi, 280 adet trafik levhası, 29 adet yükseltilmiş hız kesici özellikli yaya geçidi, 53 adet kauçuk hız kesici kasis yapılması için çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar aynı zamanda Karayolu standartları ve UKOME kararlarına uygun bir şekilde yapılıyor.

HALIL İBRAHIM DINCEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETIM KURULU BASKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir