İlk geçen Başkan Kocaoğlu oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını yürüttüğü Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kullandığı aracın gerçekleştirdiği ilk seferin ardından trafiğe açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taşıt trafiğini yeraltına alarak kente yeni bir meydan kazandırmak amacıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde projelendirdiği alt geçit inşaatı bitirilerek trafiğe açıldı. Asfaltlama çalışması ve yol çizgileri tamamlanan “Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi”, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kullandığı aracın gerçekleştirdiği ilk seferin ardından trafiğe açıldı.

Deniz seviyesinin altında 1500 fore kazığın çakıldığı zorlu inşaat sürecinde emeği geçen tüm bürokrat ve çalışanlara tek tek teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, alt geçidin İzmirlilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Altgeçidin duvarlarına yapılmakta olan “İzmirDeniz” temalı dalga desenli özel kaplama çalışmaları, trafik akışını etkilemeyecek şekilde, 10.00-16.00 ile 21.00-07.00 saatleri arasında devam edecek. Bu arada taşıt trafiğine kapatılacak üst bölümde tramvay raylarını döşeme çalışmaları süratle tamamlanacak.

Denize kesintisiz ulaşım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirdeniz – Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, trafiğin yeraltına alınmasıyla kazanılan Mithatpaşa Parkı önündeki 71 bin 500 metrekarelik alanı da büyük bir kent meydanına dönüştürecek. Böylece kentlilerin denize kesintisiz bir şekilde ulaşmasına olanak sağlanacak. Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından İzmir, kara tarafındaki tarihi dokuyu görünür kılan ve üzerinden tramvay geçen, çok özel bir meydan kazanacak. 116 milyon TL’ye mal olan karayolu altgeçidiyle birlikte çalışmaların tamamı 136 milyon TL’ye mal olacak.

HALİL İBRAHİM DİNCEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir