İLÇEMİZDE ANIZ YANGINLARI İLE MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

İLÇEMİZDE ANIZ YANGINLARI İLE MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

Batman Valiliği ve Kaymakamlığız işbirliği ile düzenlenen toplantıda anız yangınlarını önlemek amacıyla yürütülecek çalışmalar masaya yatırıldı. 


Anız yangınlarını önlemek amacıyla düzenlenen toplantıya katılmak üzere İlçemize gelen Batman Valisi Sayın Hulusi ŞAHİN; toplantından önce ilçe kaymakamlığımıza yeni atanan Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın  Ömer Faruk Çelik’i ziyaret ederek,  yeni görev yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

İlçemiz Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıya; Batman oda başkanları, STK temsilcileri, kamu kurum yöneticileri ile merkez köylerin muhtarları, İlçemiz kurum yöneticileri, mahalle ve köy muhtarları ile çiftçiler katıldı. 


Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin AYDİŞ’in anız yangınlarının doğaya, insan sağlığına, yaban hayvanlarına ve toprağa verdiği zararlara ilişkin yaptığı bilgilendirme sunumunun ardından Kaymakamız ve Belediye Başkan Vekilimiz ile Batman Valimiz birer konuşma yaptı. 


Son günlerde ilçede yaşanan anız yangınları nedeni ile gerçekleştirilen toplantıda Silvanlı çiftçilere uyarda bulunan Batman Valisi Sayın Hulusi Şahin, anız yakan çiftçilere en sert şekilde cezai müeyyidelerin uygulanacağını ifade etti. 

Konuşmasında ilçede yaşanan anız yangınları sonrası Batman’da oluşan hava kirliliğini manşet yapan Batman yerel gazetelerinin haberlerine dikkat çeken Batman Valisi Sayın Hulusi Şahin, “Bir gazetemiz ‘Komşunun zulmü’ diyor, diğer gazetede ise ‘Dumanınızda boğulun’ diyor. Bugün nahoş bir konu için bir araya geldik. Fakat hep birlikte el birliğiyle, güç birliğiyle bir duruş gösterirsek bu meseleyi çözüp, çok daha güzel günlerde bir araya gelebiliriz” diye konuştu. 

Silvanlı çiftçilerden anız yangınları konusunda seferberlik beklediklerini ifade eden Batman Valisi Sayın Hulusi Şahin, “Jandarma komutanımız da burada, onlar da gereken  çalışmayı yapacak. Bundan sonra her cepheden anızla mücadele edeceğiz. Vicdanı olanın vicdanına hitap edeceğiz, ahlakı olanın ahlakına hitap edeceğiz, olmayanlara da arkadaşlarımız en sert cezayı uygulayacaklar” dedi.

SİLVAN BELEDİYESİ

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir