İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU SİNEMA VE ÇUKURCA FM’İN AÇILIŞINI YAPTI

İçişlerİ Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari’nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılış programına katılarak gençlik spor salonunda bulunan sinema ve Çukurcanın ilk ve tek olan ÇUKURCAFM radyosunun açılışına katıldı.

Canlı yayına katılan Bakan Soylu, Çukurca’da böyle bir radyonun varlığının hem dinleyicileri hem de kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi;

”Türkiye’nin bir sınır ilçesinde en öte tarafında bu imkanların buradaki vatandaşlarımızla buluşması bizleri, bu millete hizmetkar olan insanları çok mutlu ediyor. Hayal ötesi gerçeklerle burada buluşuyoruz. Şuan radyodayız.  Bu mutlulukla inşallah buradan Ankara’ya gideceğiz. Şunu görüyoruz terör örgütü denilen bu alçak örgüt bu insanlarımız geleceklerine el koymadığı sürece Türkiye’min geleceğinin ne kadar iyi olduğunu insanların, çocukların yüzlerinin ne kadar huzurlu olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Muharrem ayındayız aşure sofrası etrafında Alevisi, Kürdü, Türkü, Arabı, hepsi, kardeşliğimizi pekiştirecek  bir vesile olarak koymalıyız. Kim bunları ortadan kaldırmaya çalışırsa da esas itibarıyla bu ülkemize milletimize yazık etmektedir. Buna müsaade etmediğimizi de görüyorlar.”

Bakan Soylu, daha sonra radyodan üst bölgesinde canını bu ülke için feda etmiş güvenlik güçlerine Ayten Alpman’ın seslendirdiği benim memleketim parçasıyla, Batman Kuzluk’ta terör saldırısı sunucu şehit edilen Aybüke öğretmenin seslendirdiği Magusa limanı parçasını da öğretmenlere armağan etti. Bakan Soylu, Aybüke öğretmenin seslendirdiği parçaya da eşlik etti.

Radyo açılışı yaptıktan sonra AK Parti Çukurca İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelerek burada güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı başarısına değindi.  Soylu şunları kaydetti:

“Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya kaybettiren PKK’dır ve onun sözde siyasi partisidir. Kaybettirdiler. Sinema salonu açtık, radyo açtık, yollar asfalt. Gelen birçok hizmet var. Hastanemizde eksiklik yok. Okulumuzun açılışını yaptık, öğretmen eksikliğimiz söz konusu değil. Bir öğretmen var o da askere gitti, gelecek. Çocuklarımızın zihinlerini bulandıranlara müsaade etmeyin. Alenen de karşı çıkın sokağın ortasında. Düşsünler bu memleketin yakasından, Kürt kardeşlerimizin yakasından düşsünler. Bu kadar basit, bu kadar net. Bir insan kendi memleketindeki insanların geri kalmasını ister mi, yoksunlaşmasını ister mi? Bunlar istiyorlar. Bizim işimiz aydınlık gelecektir. 14 yaşın altındaki çocukları dağa götürüp orada 14 yaşındaki çocuklara terörizmi öğretiyorlar. Biz devlet olarak soruyoruz. Siz de siyasi parti temsilcileri olarak bunlara bu hesabı sandıkta soracaksınız. Bu kadar kayyum var. Büyük hizmetler getirdiler. Getirmediler mi, yapınca oluyor muymuş? Demek ki oluyor. Paralar nereye gidiyordu? Dağa, silahı satanlara, silaha. Bunu yaşatmak isteyenlere, ayrılıkçılık yapmak isteyenlere cevabınız net ve açık. Avuçlarını yalasınlar. Hadlerini bildiririz, bildirmeye devam ederiz. Ama esas iş sizdedir, demokrasidedir, siyasettedir.” dedi.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir