Hoşgeldin Hıdırellez

Baharın müjdecisi Hıdırellez, İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin iki günlük renkli etkinlikleriyle kutlanacak. 5 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek kortej yürüyüşünün ardından Balkan müziğinin efsane ismi Goran Bregoviç sahne alacak. Pazar günü ise Kültürpark’ta yapılacak “Bahar Şenliği”nde Roman gruplar konser verecek.

 

İzmir’de baharın gelişi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. 5 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na Roman dernekleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılacağı renkli bir kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosu, dans topluluğu, ritim ekibi, yöresel kıyafetleriyle mankenler, farklı renklerde üstü açık süslenmiş arabalar, faytonlar, çingene karavanı, jonglör, tahta bacak, ateş üfleyen ışıklı uçan balonların yer alacağı kortej yürüyüşünün ardından, Hıdırellez Ateşi yakılacak ve dilekler dilenecek. Saat 21.00’de ise Balkan müziğinin efsane ismi Goran Bregovi ç, Gündoğdu Meydanı’nda sahne alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Hıdırellez etkinlikleri, 6 Mayıs Pazar günü 12.00 ile 18.00 saatleri arasında Kültürpark Çim Alan’da devam edecek. “Bahar Şenliği”nde yerel Roman grupları da sahne alacak.

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir