HİLVAN’DA YAĞMUR DRENAJI ÇALIŞMASI

HİLVAN’DA YAĞMUR DRENAJI ÇALIŞMASI

Hilvan’da, mevsimsel şartlardan dolayı olumsuz etkilenen bölgelerde başlatılan yağmur drenajı çalışmaları devam ediyor.

Bağlar Mahallesi 837’inci sokağın bulunduğu bölgede kot düşüklüğünden kaynaklı biriken yağmur sularının tahliyesi için Hilvan Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ortak çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda toplamda 1 kilometrelik yağmur drenajı döşenecek.

Hilvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ŞUSKİ Hilvan Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarda, biriken yağmur sularının drenaja bağlamak için aradan geçen karayolunda yatay sondaj çalışmasını gerçekleştirildi.

1 kilometrelik yağmur drenajı döşenme çalışmalarının arsından mahalle sakinlerinin mağduriyeti giderilmiş olacak.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ‘Bağlar Mahallemizde meskun yapılaşma çarpık kentleşme olduğundan hali hazır yapılar yol kotu altında kalmaktadır. Yağmur suyu sonucunda oluşan su birikintilerini deplase edilmesi ve yapılara zarar vermemesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle çalışma başlattık. Başlattığımız çalışmanın bitmesiyle beraber, mahalle sakinleri mevsimsel şartlardan etkilenmeyecek ve sorun çözülmüş olacaktır. Çalışmalarımıza destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Daire Başkanlığı ve ŞUSKİ Hilvan Şube Müdürlüğü’ne şahsım ve mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum’ dedi.

Hilvan Belediyesi

EBRU BEKEN DİNÇEL

Nova Medya Grup Başkanı

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir