HİLVAN’DA MASKE DENETİMLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa Valiliği talimatı ile ilçe genelinde sürdürülen maske denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Yapılan denetimlere katılan Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Dürrü Narin bazı esnaflara uyarıda bulunurken bazı esnaflara da kurallara uyduğu için teşekkür etti.

Şanlıurfa’da artan vakaların önüne geçmek amacıyla Valilik tarafından alınan kararlar kapsamında tüm ilçelerde olduğu gibi Hilvan’da da maske denetimleri aralıksız bir şekilde sürdürülüyor.

Yapılan denetimlere bizzat katılarak esnafları denetleyen Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, vakaların önüne geçmek ve kamu sağlığını korumak için özellikle esnafların desteğine ihtiyacımız var dedi.

Belediye Başkan Vekili Mehmet Dürrü Narin ile birlikte denetimde bulunan Doğan, maske ve dezenfekte kullanmayan bazı esnaflara uyarıda bulunurken, tedbir kurallarına riayet eden bazı esnaflara da teşekkür etti. İzollu Bozan Bey ve Faruk Bayrak Caddesi’nde yaptığı denetim sonrası açıklamada bulunan Kaymakam Doğan şu ifadelere yer verdi;

‘Son on gün içerisinde Şanlıurfa Valiliğimizin talimatıyla koronavirüs tedbirlerini  faaliyetler bazında gerçekleştiriyorduk. İnsan topluluklarının bir arada bulunabileceği düğün salonları, camiler, pazar yerleri  ve spor sahalarında denetimlerimiz devam ediyordu. İçişleri Bakanlığımızın talimatlarıyla bugün Belediye Başkan Vekilimizle genel bir denetimde bulunduk. Denetimler esnasında edindiğimiz izlenimler, esnaf ve vatandaşlarımızın korona virüs tedbirlerini çok güzel şekilde uyguladıklarını; maske kullanım oranının yükseldiğini, sosyal mesafenin korunduğunu ve hijyene dikkat edildiğini görmek bizleri son derece mutlu etmiştir dedi.

  1. Yüzyılın Aksesuarı Maskeler Oldu

Konuşmasında, insan sağlığını korumak olduğu belirten Doğan ‘Ne yazık ki içinde bulunduğumuz 21. yüzyılda insanoğlunun en büyük aksesuarı maskeler olmuştur. Bu maskeyi takarak kendimizi,  hemşerilerimizi ve toplumumuzu korumalıyız.  Bu amaç içerisinde ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışını sürdürüyoruz. İnşallah devlet millet el ele vererek bu korona virüs belasının üstesinden geleceğiz’ diyerek korona virüsün alınan tedbirlerden güçlü olmadığını belirtti.

Ebru BEKEN DİNÇEL

Nova Medya Grup Başkanı

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir