Hayvan Dostu Büyükşehir

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen hayvanlara yönelik zulüm ve işkence haberlerine rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Gündemden düşmeyen, sokak hayvanlarına yönelik zulüm ve işkence haberleri vatandaşlar tarafından tepki çekmeye devam ederken, sokak hayvanları için yaptığı projelerle sahipsiz hayvanlara yardım eli uzatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayvanların korunup, sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yaptığı hizmetler ile dikkat çekiyor.

Sokak hayvanlarını korumaya yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaptığı geçici hayvan barınaklarıyla, kentin çeşitli yerlerine kurduğu köpek besleme odakları ve kedi evleri ile adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ‘Miyav Park’ projesiyle dikkatleri üzerine çeken Büyükşehir Belediyesi vatandaşlar tarafından büyük takdir topluyor.

Kendi enerjisini üreten doğal yaşam alanı

Güvenlik kamerası ile 7/24 kontrol edilen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Miyav Park’ta,  sokak kedileri için oyun alanları, mama ve su kapları, kedilerin uyumaları için minik kulübeler, gece ışıklandırmaları için enerjisini kendisi üreten güneş panelleri, tuvaletler ve çim alanları bulunuyor. Doğal bir yaşam alanını andıran, insanların ve köpeklerin giremeyeceği şekilde tasarlanan Miyav Park’ta, kediler hem konaklayıp hem beslenme ihtiyaçlarını karşılarken, hem de oyun alanlarında vakit geçiriyor. Kedilerin günlük bakım ve kontrollerinin de yapıldığı tam donanımlı bu parkta hasta olduğu tespit edilen kedilerin bakımevlerine nakilleri yapılıyor. Tedavi ve kısırlaştırılma işlemleri yapıldıktan sonra Miyav Park’a bırakılan kediler bu sayede kontrol altına alınarak sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürüyor. Öte yandan Türkiye’nin en büyük hayvan barınağını inşa eden Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde hizmete sunacak. Gerekli fiziksel ve teknik donanım tamamlandığı tesiste, 4 ameliyathane, 4 muayene odası, Laboratuvar, anestezi bölümü, veteriner odası, röntgen bölümü, müşahede ünitesi, fizik tedavi ve iyileştirme ünitesi, soğuk hava deposu, kafeterya, mutfak, mescit, kedi ve köpekler için ayrı mama odası, tıraş odası, sahiplendirme alanı,  serbest dolaşım alanları ve Miyav Park yer alıyor.

“Her belediyenin yapması gereken bir hizmet”

Sokak hayvanlarının savunmasız canlılar olduğunu, onlara zarar vermenin insanlık dışı bir hareket olduğunu ifade eden Yılmaz Can Gündüz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik hizmetleriyle ilgili olarak,“Bunlar çok düşünceli ve güzel hizmetler, Türkiye’de her belediyenin vermesi gereken hizmetler. Bu konuda belediyelerden çok insanların duyarlı olması lazım, sokak hayvanları sonuçta savunmasız canlılardır, onlara zarar verip işkence yapmak tamamen sadist bir düşünce. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle sokak hayvanlarının daha iyi bir yaşam süreceğini düşünüyorum ve belediyemize bu hizmetleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Sahipsiz hayvanları tedavi etmek ve sahiplendirmek çok güzel”

Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarının takdir edilmesi gerektiğini ifade eden Beril Yapıcı, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni bu hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Özellikle sahipsiz hayvanları tedavi etmek ve sahiplendirmek çok güzel bir hizmet. Bütün belediyelerin bu şekilde çalışmasını temenni ediyorum. Ben de aşırı hayvan severim. Hayvanlara şiddeti kınıyorum ve bu konuda yasaların daha caydırıcı olmasını doğru buluyorum” diye konuştu.

İnsanların daha duyarlı ve düşünceli olması gerektiğini söyleyen Melike Acar ise, “Kesinlikle yapılması gereken hizmetler. Sokak hayvanlarına sahip çıkan ve onları korumak için çalışan belediyemiz olduğu için gurur duyuyoruz. İnsanların böyle hayvanlara yapılan zulümler karşısında sadece kınamayla kalmayıp bu konuda herkesin elini taşın altına atması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca hayvan yasalarıyla ilgili acil düzenleme yapılması gerekiyor. Toplum olarak eskiden beri sokak hayvanlarına sahip çıkan, hayvanları beslemesi için insan tutan bir toplumduk yine böyle olacağımızı düşünüyorum. Tabi ki yetkililerin de bu konuda hassas olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

EBRU BEKEN

NOVA  MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir