Hayırsever Mezitli halkı hüznü sevince dönüştürdü

Hayırsever Mezitli halkı hüznü sevince dönüştürdü

 

Geçtiğimiz günlerde elektrik kontağından çıkan bir yangınla evi ve eşyaları tamamen yanan ailenin hüznü sevince dönüştü. Mezitli Belediyesi, harap durumdaki evi boyadan pencerelere kadar tamamen yeniledi, hayırsever vatandaşlarsa eşyalarla doldurdu.

 

Mezitli Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyası bir ailenin daha hüznünü sevince dönüştürdü. 2017’nin son günlerinde elektrik arızası nedeniyle çıkan yangın yaşlı çiftin yaşadığı evi harabeye dönüştürmüştü. Tüm eşyaları yanan ve tamamen kullanılmaz hale gelen evde yaşayan yaşlı çift kış günü sokakta kalmıştı. Yana evi ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kısa sürede evin tamamen onarılmasını sağladı. Elektrik hattı, duvar sıvası, kapı ve pencereleri tamamen değişen ve boyası yapılan ev şimdi de hayırseverlerin yardımlarıyla doldu. Çamaşır makinasından fırına, mutfak eşyasından oturma gurubuna kadar çok sayıda gelen yardımlar Ahmet Gilik ve Hatice Şahin çiftinin yüzünü güldürdü. Yardım malzemeleri Mezitli Belediyesi ekipleri tarafından yaşlı çiftin yaşadığı eve taşındı.  Eşyaların taşınması sırasını gözyaşları ile izleyen Ahmet Gilik ve Hatice Şahin, sesini duyan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

KISA SÜREDE EVİMİZE KAVUŞTUK

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ziyareti sırasında kendilerine verdiği sözü çok kısa bir sürede yerine getirdiğini ifade eden Ahmet Gilik, “Evimiz tamamen yanıp yok olmuştu. Belediyemizin çalışanları yanan evi adeta yeniden yarattılar. Şimdi burada yeni bir dünyamız var. Başkanımız Neşet Tarhan’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Gözyaşları içerisinde yaşadıkları hüznü anlatan Ayşe Şahin ise, “Bu kadar kısa sürede evimize yeniden kavuşacağımızı asla tahmin edemezdim. Allah herkesten razı olsun” dedi.

MEZİTLİ HALK DUYARLILIĞINI GÖSTERDİ

Hizmet üretmenin yanı sıra ihtiyacı olan her vatandaşın yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirten Başkan Tarhan da pek çok olayda kamuoyuna duyurmadan sıkıntıyı gidermeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Tarhan, “Ancak böylesi durumlarda bizim yapacaklarımız dışında yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın durumunu kamuoyu ile paylaşarak yurttaşlarımız arasındaki yardımlaşma ve dayanışma ruhunu harekete geçirmek istiyoruz. Bu yaşlı ailemizin de evlerinin yanında tüm eşyaları da yanarak kül olmuş, kullanacak bir tek kaşıkları bile kalmamıştı. Biz elimizden geldiği kadarıyla evinin onarımını gerçekleştirdik. Sağ olsunlar hayırsever Mezitli halkı da sosyal medya aracılığı ile başlattığımız kampanya ile yardıma muhtaç ailemizin sesini duydu ve eşyalarına kavuşmasını sağladı. Şimdi ailemizin yüzü gülünce bizimde yüzümüz gülmeye başladı. Bu duyarlılığı gösteren herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

HALIL İBRAHIM DINÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETIM KURULU BASKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir