Hatay’da Çarşı ve Mahalle Bekçileri Göreve Başladı

Hatay’da 45 çarşı ve mahalle bekçisi yemin ederek görevlerine başladı.

Hatay’da 45 çarşı ve mahalle bekçisi yemin ederek görevlerine başladı.

Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 4 haftalık eğitimini tamamlayan çarşı ve mahalle bekçileri, İl Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlenen törende, Türk bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, törende yaptığı konuşmada bekçi olmanın herhangi bir kurumda, mesleğe katılmak veya meslek sahibi olmaktan öte bir görev olduğunu söyledi.

Bekçilik mesleğinin şerefli bir meslek olduğunu dile getiren Karabörk, şunları kaydetti:

“Bu şerefli mesleğe girdiğiniz andan itibaren, size ayrı vasıflar kazandıracaktır. Siz, mesainiz bittikten sonra da bekçilik yapmaya devam edeceksiniz. Çevrenizde herhangi bir suçla, olayla karşılaştığınızda buna müdahale etmek ve bu görevi yerine getirmek zorundasınız. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki her ne kadar sizin eğitim süreniz kısa olsa da çok şerefli bir mesleğe adım atmış bulunuyorsunuz. İnsanların can güvenliğini sağlamak, mazlumun elinden alınmış olan hakkını tekrar ona iade edecek bir pozisyona geliyor olmanız, topluma denge sağlamanız ve toplumdaki adaleti sağlamak için görevli olmanız size, kendi ailenize, kendi çevrenize hizmet etme imkanı sunacaktır. Bunun bilincinde olacağınız ve devamlı bu konuda hassas olacağınızdan eminim. Sizi seçerken özellikle vatanına, milletine, devletine ve bayrağına daha bağlı, daha sadık, bu topluma hizmet edecek vasıfları bulunan kişiler olduğunu düşünerek seçtik.”

Törende daha sonra Antakya Şehit Özen Polis Merkezi Amir Vekili Komiser Talip Sürğit tarafından yemin andı okutuldu.

Daha önce yemin ederek göreve başlayan 125 bekçinin ardından, 2. dönem bekçilerinin de yemin ederek göreve başlamasıyla Antakya ilçesinde görev yapacak bekçi sayısı 170 oldu.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir