HALİLİYE’DE “İZOLASYON DENETİM EKİPLERİ” GÖREV BAŞINDA

İçişleri Bakanlığının talimatlarıyla oluşturulan ve izolasyonuna karar verilen vatandaşların takibini yapmak ve durumları hakkında raporlar tanzim etmek amacıyla Haliliye İlçemizde oluşturulan “İZOLASYON DENETİM EKİPLERİ” mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarına başladı.  

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının başladığı Mart ayından itibaren, salgını önlemeye yönelik tedbir kararlarının alındığını, kontrol ve denetimlerin sürekli olarak yapılmaya devam ettiğini hatırlatan Haliliye Kaymakamı Metin ESEN, “yapılan denetimlerde asıl amacın ceza yazmak değil, toplumsal duyarlılığı artırarak salgının daha geniş kitlelere yayılmasını engellemek olduğunu” söyledi. 

Kaymakam Metin ESEN; “Sayın Valimiz Abdullah ERİN’in talimatlarıyla İlçemizin tüm mahallelerinde yaşayan ve Covid-19 tanılı veya temaslısı olup, evde izolasyonuna karar verilen vatandaşlarımızın izolasyon kararına uyup uymadıklarını kontrol etmek ve varsa talep ve ihtiyaçlarını tesbit etmek üzere oluşturulan ekiplerimiz bugün sahada görevlerini ifa etmektedirler. Sahadan ilk aldığımız bilgiler tüm vatandaşlarımızın bu karara uydukları ve evlerinde dinlendiklerini memnuniyetle duyduk. Kendilerinin bu süreçte halkın arasına karışmamaları gerekmektedir. Bu kurala uymaları durumunda İlçe olarak, Vilayet olarak ve sonuçta memleket olarak virüs illetinden kurtuluruz. Diğer vatandaşlarımızdan ricamız; taziye ziyaretleri ve düğünler başta olmak üzere sosyal hareketliliğin yoğun olduğu ortamlardan uzak durmalarıdır. El birliği ile bu hastalık illetinden kurtulacağız. İçişleri Bakanlığımızca “SAĞLIK İÇİN, HEPİMİZ İÇİN” mottosuyla başlatılan bu çalışmalara tüm vatandaşlarımızın riayet etmeleri en büyük beklentimizdir. Bilim Kurulu ve Yöneticilerimizin almış oldukları kararlara uymamız hallerinde bu virüs illetinden kurtulacağız. Yeter ki; konulan kurallara uyalım. Bu gün memnuniyetle görüyorum ki, vatandaşlarımız bu kurallara uyma konusunda çok gayretli. Kendilerine teşekkür ediyorum. Uygulamada izolasyonuna karar verilen ve adreslerinde bulunmayıp, bulaşın yayılmasına neden olacaklar hakkında hem idari yaptırım, hem de; Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin yapılacağının bilinmesini de hatırlatmak isterim. Ayrıca; bu kişiler konutlarından alınıp, idare tarafından bu amaçla tahsis edilen yerlerde izolasyona tabi tutulacaklarıdır.” Dedi.

Ebru BEKEN DİNÇEL

Nova Medya Grup Başkanı

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir