Gurur ve hüzün

Gurur ve hüzün

 

 İzmir’deki şehit ailesi ve gaziler, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı ile onurlandırıldı. Valilik tarafından düzenlenen duygulu törende, Şehit Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır’ın babası Haluk Cazgır, madalya ve beratını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.

 

Vatan ve millet için gözünü kırpmadan can veren şehitlerin yakınlarına ve kahraman gazilere “devlet övünç madalyası ve beratı” verildi. İzmir Valiliği tarafından Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene İzmir Valisi İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Oktay Vural, Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, şehitlerin yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, “Vatan savunmasında canını vermekten kaçmamış şehitlerimizi sonsuz minnetle anıyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Devlet övünç madalyası ve beratının nesilden nesile gurur ile aktarılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Bakanlar Kurulu kararıyla şehit jandarma astsubay başçavuş Halit Zilani Çelik, şehit jandarma astsubay kıdemli çavuş Tolga Topçuoğlu, şehit jandarma er Mustafa Nerkis, şehit jandarma er Abdülkadir Pektaş, şehit emniyet amiri Doğan Sakarya, şehit polis memuru Cemil Koç, şehit polis memuru Ahmet Atilla Güneş, şehit polis memuru Erol Aktürk, şehit polis memuru Ahmet Gılıç, şehit polis memuru Kağan Kılıç, şehit piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı, şehit astsubay kıdemli çavuş Yahya Efiloğlu, şehit piyade yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, şehit piyade er Serdar Amak, şehit havacı astsubay kıdemli çavuş Furkan Yavaş, şehit piyade er Gürkan Necati Yenikapı, şehit istihkam astsubay kıdemli çavuş Samet Çakır, şehit topçu üsteğmen İsmail Cazgır, şehit deniz astsubayı Eren Ördek, malul sivil 15 Temmuz Gazisi Atilla Yüce, malul piyade uzman çavuş Hüseyin Özkaya ve malul hava muhabere astsubayı Yılmaz Lale’ye devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Gözyaşlarının sel gibi aktığı törende, Şehit Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır’ın babası Haluk Cazgır, övünç madalyası ve beratını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BAŞKAN YARDIMCISI

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir