GELİBOLU BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 19 MAYIS YARIŞMASI SONUÇLANDI

Gelibolu Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale getirdiği şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler seçici kurul tarafından belirlendi.

Gelibolu Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde dördüncü kez düzenlediği konusu bu yıl “Atatürk İlkeleri Doğrultusunda Türk Gençliğinin Hayalleri” olarak belirlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler belirlendi.

Liseler arası düzenlenen, öğrencilere Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet bilincinin önemini kavratmak, edebiyat sevgisi aşılayabilmek, yeteneklerini özgürce ifade edebilen bireyler yetiştirmek ve onların fark edilmesini sağlamak amacını taşıyan yarışmada, seçici kurul eserleri değerlendirerek dereceye giren eserleri açıkladı.

Yapılan değerlendirme sonucunda şiir kategorisinde Gelibolu Fen Lisesi’nden Yusuf Yunus Akın “Umut Limanı” isimli eseri ile birinci, yine Gelibolu Fen Lisesi’nden Zeynep Şen “Atamız Gibi” başlıklı eseri ile ikinci, Özel Fen Bilimleri Temel Lisesi’nden Fatma Nur Çakal “Bizimdir 19 Mayıs” isimli şiiri ile üçüncü oldu. 14 eserin yarıştığı bu kategoride, seçici kurul tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Yasin Baysal’ın “Atam” isimli eseri mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmada kompozisyon kategorisinde ise, Gelibolu Fen Lisesi’nden Elif Beyza Batı “İlelebet O” eseri ile birinciliği, Gelibolu Anadolu Lisesi’nden Goncagül Güder “Sarışın Başın Mavi Çizgisinde” isimli eseri ile ikinciliği, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Sude Pulat “Hayallerimle Türkiye” isimli eseri ile üçüncülüğü elde etti. 20 eserin yarıştığı bu dalda Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Çiğdem Şahbaz’ın “Geleceğe Mektup” başlıklı eseri mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin hediye çekleri ve teşekkür belgeleri 18 Mayıs Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 14:30’da düzenlenecek program ile takdim edilecek.

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir